Foto: Marc van Baasbank
Foto: Marc van Baasbank

Mooie opbrengst toertocht De Klimmende Règâhs

sport

PIJNACKER - Op zondag 25 september vond de inmiddels traditionele wandel- en toertocht van De Klimmende Règâhs plaats. Onder prima sportieve weersomstandigheden brachten de enthousiaste deelnemers van jong tot oud, wandelend of fietsend, het prachtige bedrag van 2.320 euro bijeen. Het bedrag is bestemd voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen.

Het was al vroeg gezellig druk bij Sportcentrum De Viergang in Pijnacker, waar deelnemers zich vanaf 8.00 uur konden aanmelden voor het evenement. Hoewel een regenbuitje nog een aantal deelnemers tot twijfel bracht, werd de toertocht gezegend met weinig wind en af en toe een heerlijk zonnetje. Het waren dan ook prima omstandigheden om lekker te fietsen of te wandelen. Er werd door een enthousiaste groep deelnemers tien kilometer gewandeld of 26 kilometer lekker rustig gefietst. Deze deelnemers genoten van de mooie groene omgeving van Pijnacker. Voor de wat snellere mannen en vrouwen was er een toertocht van 66 en eentje van 96 kilometer. Onder begeleiding van de Règâhs werden mooie routes door het Groene Hart gefietst en genoot iedereen van de gezellige sfeer en onderweg van een heerlijke energiereep met wat sportdrank. 

Onderzoek naar kanker
Uiteindelijk kwam iedereen weer bij De Viergang terug, waar een heerlijke en welverdiende lunch voor de deelnemers klaar stond. Er werd nog gezellig nagepraat en alweer met een schuin oog vooruitgekeken. Want dit was de laatste activiteit van het seizoen 2021-2022. Binnenkort wordt dan ook bekend gemaakt, welk bedrag de Règâhs het afgelopen seizoen bijeen hebben gebracht. Het nieuwe seizoen begint op 1 oktober en de Règâhs staan te trappelen om de activiteiten bekend te maken, zodat iedereen daar weer rekening mee kan houden. Want opgeven is voor de Règâhs geen optie en onderzoek naar kanker blijft nog steeds nodig.

!