De aanblik van talloze oldtimers en klassiekers op de Markt in Delft, het eindpunt van de DelftsBlauwRit
De aanblik van talloze oldtimers en klassiekers op de Markt in Delft, het eindpunt van de DelftsBlauwRit

Mooie opbrengst DelftsBlauwRit naar 'Kinderen van de Voedselbank'

Algemeen

DELFT - Laatst werd de zesde DelftsBlauwRit verreden: een toertocht voor klassieke auto's, georganiseerd door Rotary Club Delft Koningsveld. Het was een regenachtige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. 38 auto's vertrokken vanaf Herberg Vlietzigt voor een tocht door het Groene Hart.

Op het einde van de eerste etappe wachtte de deelnemers nog een behendigheidsproef. Er moest een parcours met pylonen worden afgelegd, hetgeen de nodige stuurmanskunst vergde. De snelste tijd was voor 'het zwarte rugzakje', een ludieke Fiat 500. Eind van de middag was de finish op een regenachtige en daarom rustige Markt in Delft. Dit mocht de pret niet drukken. Er werd volop nagepraat onder het genot van een drankje.
De opbrengst van de rit bedroeg, mede dankzij de sponsorbijdragen, ruim 5500 euro. Hiermee kan de Voedselbank Delft een mooi sinterklaasfeest organiseren voor ruim 350 Delftse kinderen en kunnen tevens enkele andere goede doelen in Delft worden ondersteund. Volgend jaar staat de zevende editie van de DelftsBlauwRit gepland op zondag 27 september.