Afbeelding
Foto: ESTHER FOTOGRAFEERT

De Klimmende Règâhs passeren magische grens

Algemeen

PIJNACKER - Op donderdag 11 mei 2023 vond in Pijnacker weer een pubquiz van De Klimmende Règâhs plaats, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Uiteindelijk werd het een bijzondere avond, omdat De Klimmende Règâhs voor het eerst in hun bestaan door de magische grens van 100.000 euro in één seizoen gingen.   

De Klimmende Règâhs zijn een vereniging met 23 fietsende en wandelende leden uit Ypenburg, Delft, Rijswijk, Leidschendam, Leiden, Vleuten en Pijnacker-Nootdorp. Deze vereniging zet zich elk jaar in voor verschillende goede doelen door activiteiten te organiseren en zich sportief in te zetten. Dit jaar doen ze weer mee aan de Alpe d’HuZes en fietsen zes Règâhs een 1100 kilometer lange tocht vanuit het Franse Lourdes. Om geld in te zamelen vond donderdag dus een pubquiz plaats bij De Drie Heeren in Pijnacker. Naast een gezellige avond, werd er ook een mooi bedrag opgehaald. Door de deelnemers werd inschrijfgeld betaald en er werd deelgenomen aan een loterij, waardoor er uiteindelijk een bedrag van 4536 euro werd opgehaald! Hierdoor gingen De Klimmende Règâhs voor het eerst in hun bestaan door de magische grens van 100.000 euro in één seizoen. 

Martin Groen, één van de leden, is super trots op dit resultaat. “Dit bedrag is fantastisch en een mijlpaal voor onze vereniging. Iedereen kent mensen die met die ziekte te maken hebben, ook binnen onze vereniging. We weten waar we het voor doen en dat het zin heeft. Daarom gaan we na dit succes gewoon door!” Met het bedrag wordt onderzoek naar (alvleesklier)kanker en de verbetering en kwaliteit van het leven van zieke mensen en hun familie ondersteund. Hou voor informatie over het volgende evenement de website www.dkronline.nl in de gaten!