Afbeelding

Aanvulling collectie Museum Prinsenhof Delft

Algemeen

DELFT - Museum Prinsenhof Delft heeft de collectie weer wat aangevuld. Via veilinghuis Sotheby’s New York hebben ze namelijk drie tekeningen verworven van de Delftse kunstenaar Leonaert Bramer. Deze tekeningen betekenen een welkome aanvulling op de werken van Leonaert Bramer in de collectie van Museum Prinsenhof Delft.

Bramer was een van de belangrijkste kunstenaars uit Delft in de 17de eeuw. Hij maakte naast tekeningen en schilderijen ook wand- en plaffonddecoraties. De tekeningen waar het om gaat zijn Goden op de Olympus, Venus die zich bij Jupiter beklaagt in de aanwezigheid van Mercurius en Een man die doedelzak speelt voor toeschouwers. De tweede tekening, Venus die zich bij Jupiter beklaagt in de aanwezigheid van Mercurius, is toegevoegd aan de tentoonstelling Het Delft van Vermeer en is tot en met 4 juni te zien. Deze tekening is een mythologische scene naar een schilderij van de Vlaming Jordaens. Het originele schilderij is verloren gegaan, maar de tekening van Bramer geeft een idee van een vergelijkbare voorstelling als op het schilderij van Vermeer te zien moet zijn geweest. 

Uiteraard is Janelle Moerman, directeur van Museum prinsenhof Delft, erg blij met de drie tekeningen. “Wij zijn erg blij met de verwerving van drie bijzondere werken van deze veelvoudige Delftse kunstenaar. Dit is echt een verrijking van onze collectie. De link met Johannes Vermeer geeft ons ook de unieke kans om een van de werken direct aan het publiek te kunnen tonen in de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’.” Voor meer informatie kunt u terecht op www.prinsenhof-delft.nl.