Afbeelding

Nieuwe kunstwerken in het Vermeer Centrum Delft

Algemeen

DELFT - Binnenkort zijn er weer twee nieuwe kunstwerken te bewonderen in het Vermeer Centrum Delft. Deze kunstwerken van beeldend kunstenaar René Jacobs zijn onderdeel van zijn expositie ‘Another Vermeer’ en zijn onlangs door het Vermeer Centrum Delft aangeschaft. 

De expositie van Jacobs was begin vorig jaar in het Vermeer Centrum Delft te zien, waarbij hij 12 kunstwerken toonde die geïnspireerd waren op het werk van Vermeer. De meest recente twee van deze serie komen nu dus in het museum te hangen. Het eerste kunstwerk betreft de ‘We are the pearl earring’, gemaakt uit 6000 kleine poppetjes die tezamen het meisje met de parel vormen. Hiermee wil Jacobs symboliseren dat het schilderij van Vermeer een collectief bezit is en daarmee eigendom van iedereen. Het tweede kunstwerk wat is aangeschaft is een variant op ‘Het meisje met de rode hoed’ en is een impressionistische schets van het origineel. Beide kunstwerken maken deel uit van de groeiende collectie moderne kunstwerken van het museum, die allemaal een link hebben met Vermeer. 

Het Vermeer Centrum Delft is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.vermeerdelft.nl