Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Vrijwilligers Ontmoetingscentrum Vermeertoren in het zonnetje gezet!

Algemeen

DELFT- Op donderdag 10 november zijn de vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Vermeertoren verrast met een bloemetje en een persoonlijk bedankje. Zij werden bedankt voor hun inzet als vrijwilliger door Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft. “Wij vinden het ontzettend belangrijk voor de mensen die dit vrijwilligerswerk voor ouderen doen dat dit blijft bestaan”, vertelt Jolanda.

Waarde
Tegenwoordig zijn vrijwilligers van onschatbare waarde, zo ook voor het ontmoetingscentrum. De vrijwilligers hier fietsen en wandelen elke week met de bezoekers, doen creatieve activiteiten met de bezoekers en ondersteunen ze op de huiskamers om de bezoekers iets extra’s te kunnen geven. Ook doen ze veel klusjes, waaronder het maken van een garderobe en het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan. “Uiteindelijk willen we dat het vrijwilligerswerk wordt doorgegeven aan de jongere generatie, dat we leerlingen van scholen uitnodigen om eens te komen kijken.”

Wens
Bij het ontmoetingscentrum is bewegen een dagelijkse activiteit. Ze doen dit vooral op de duofiets, waarmee de bezoekers, maar ook de ouderen uit de wijk, samen met een vrijwilliger heerlijk naar buiten kunnen! Om de vrijwilliger te helpen, wordt er hard gespaard voor een elektrische duofiets. “Wij hopen dat Onafhankelijk Delft het zover gaat krijgen dat andere fracties gaan proberen om bij het stadsbestuur een mooi bedrag los te krijgen”, aldus van Geest.

Inzamelactie
In totaal is er een bedrag van 3150 euro nodig. Wilt u het ontmoetingscentrum helpen? Er is onlangs een inzamelactie van start gegaan! Het ontmoetingscentrum heeft u nodig om dit te realiseren! Via de site www.voorjebuurt.nl en de zoekterm ‘Vermeertoren’ kom je bij de inzamelactie. Met uw hulp maakt u het ontmoetingscentrum en de bezoekers heel erg blij!