Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Wees welkom bij de nieuwe locatie van de Roosevelt kliniek Delft

Algemeen

BEHANDELCENTRUM VOOR GYNAECOLOGIE, DERMATOLOGIE, CHIRURGIE EN HUIDTHERAPIE

De Roosevelt kliniek Delft is verhuisd. Deze instelling voor medische specialistische zorg op het gebied van gynaecologie, dermatologie, cosmetische dermatologie en huidtherapie bevindt zich sinds 1 maart op de Olof Palmestraat 22.

In 2012 begon de Delftse dr. Bram ter Harmsel de Roosevelt kliniek in Leiden, waar hij destijds de enige arts was. De polikliniek breidde zich verder uit, wat in 2016 leidde tot de opening van een tweede locatie in Delft en in 2018 een derde locatie in Monster. Toch groeide de kliniek wederom uit haar jasje. De Delftse kliniek verhuist daarom van de Ezelsveldlaan naar een nieuw pand op de Olof Palmestraat 22. Een stap die veel nieuwe mogelijkheden biedt.

Korte wachttijden
Het nieuwe pand aan de Olof Palmestraat biedt veel extra ruimte. “Ons oude pand aan de Ezelsveldlaan werd simpelweg te klein”, aldus Ter Harmsel. “We hadden er slechts één behandelruimte waardoor we maar één arts spreekuur konden laten houden. Ons nieuwe pand biedt ruimte om zeven dokters tegelijk te laten werken. Dit draagt eraan bij dat wij meer patiënten kunnen ontvangen, en daardoor korte wachttijden kunnen bieden.”

Bereikbaarheid
Naast het grotere pand zelf, biedt ook de locatie voordelen. Ter Harmsel: “We zijn op deze locatie naast de A13 goed bereikbaar voor zowel Delftenaren als mensen van buiten de stad. Vanuit de stad fiets je zo onder de snelweg door, de bus stopt voor de deur, en met de auto is het beter aan te rijden en gemakkelijker om te parkeren. Dit kan gratis op het terrein naast het pand, wat vooral prettig is voor de vele niet-Delftse patiënten die ons bezoeken. Zij bezoeken ons vanuit alle hoeken van het land, omdat wij diverse specialisaties in huis hebben die in andere klinieken en ziekenhuizen minder aan de orde komen.” De Roosevelt kliniek streeft onder meer optimale zorg voor vrouwen met vulvaire klachten na, hetgeen meermaals met de verkiezing ‘Beste vulvapoli van Nederland’ door de patiënten is gewaardeerd. Hiermee, en met meerdere boekpublicaties over vulva-afwijkingen, heeft gynaecoloog dr. Bram ter Harmsel landelijke bekendheid gekregen voor zijn Roosevelt kliniek. Dit trekt veel patiënten met specifieke problematiek van heinde en verre naar Delft en Leiden.

SPECIALISATIES

In de Roosevelt kliniek kunt u terecht voor gynaecologie, dermatologie, huidtherapie, seksuologie en chirurgie. De artsen bieden poliklinische zorg. Tijdens het spreekuur wordt het probleem besproken/bekeken, aan de hand daarvan worden de diagnose en een mogelijke behandeling opgesteld. In veel gevallen is medicatie voldoende, maar soms is een kleine operatie nodig. Ook dat kan in de kliniek. “Daarvoor hebben wij een poliklinische operatieruimte”, vertelt Ter Harmsel. “Onder plaatselijke verdoving kunnen onze dermatologen, gynaecologen en chirurgen onze patiënten helpen. Het voordeel hiervan is dat mensen direct na de ingreep naar huis mogen.”

Gynaecologie
De Roosevelt kliniek is een expertisecentrum op een aantal gebieden van de gynaecologie: vulvaklachten, afwijkende uitstrijkjes, menstruatieproblemen en overgangsklachten. De ervaren gynaecologen hebben op deze vlakken specifieke kennis, doordat zij zich hier al jaren mee bezig houden, zowel in de patiëntenzorg als in het wetenschappelijk onderzoek.

Vulvaklachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Ter Harmsel: “Huidziekten kunnen ook op de vulva voorkomen. Het gedraagt zich daar vaak anders dan op de rest van het lichaam en vraagt dan ook om een andere behandeling. Wij hebben meerdere artsen in huis die hierin gespecialiseerd zijn.”

Bij mensen met een vulvaprobleem zie je vaak dat ze ook seksuele problemen krijgen. Om ook daarbij te helpen heeft de Roosevelt kliniek een seksuoloog in dienst die het gesprek met hen aangaat en op die manier werkt aan een oplossing.

De gynaecologen hebben daarnaast veel kennis over en ervaring met het beoordelen en behandelen van uitwijkende uitstrijkjes. “Onze gynaecologen weten hier meer van dan de gemiddelde gynaecoloog. Wij maken het onderwerp bespreekbaar.”

Ook over de menopauze hebben de gynaecologen van de Roosevelt kliniek veel kennis. Vier van de gynaecologen van de Roosevelt kliniek, waaronder dr. Ter Harmsel, hebben samen met andere gynaecologen uit Nederland het boek ‘Menopauze’ geschreven dat binnenkort wordt gepubliceerd. Waarom dat onderwerp nu zo belangrijk is? “Omdat vrouwen veertig procent van hun leven ná de overgang leven”, vertelt Ter Harmsel. “Het is belangrijk om ook dan de kwaliteit van leven goed te houden. Dat doen we door daar goede voorlichting over te geven en eventueel door klachten in bepaalde fases van het leven te behandelen met de juiste hormonen.”

Dermatologie
In de Roosevelt kliniek staan dermatologen met uiteenlopende specialisaties voor u klaar, waardoor u met elke huidziekte of huidafwijkingen in de kliniek terecht kunt voor een behandelplan.

“Zeker op het gebied van huidkanker is veel kennis in huis”, vertelt Ter Harmsel. Bij verdenking op een kwaadaardigheid van de huid wordt er een biopt genomen. “Indien er zeker sprake is van kwaadaardig weefsel, doen we de ingreep in onze kliniek in Leiden. In ons laboratorium kunnen wij direct onderzoek doen op het stukje huid, waarna wij patiënten vaak diezelfde dag nog kunnen helpen om de huid tot de rand van de afwijking helemaal schoon te krijgen. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke werkwijze, waar vaak weken zit tussen de ingreep en de diagnose, waarbij soms opnieuw geopereerd moet worden omdat de snijranden niet schoon zijn. Deze techniek heet Mohs chirurgie.”

Naast de vulvapoli voor vrouwen, heeft de Roosevelt kliniek een genitale huidpoli voor mannen. In de mannelijke genitale regio kunnen verschillende huidafwijkingen voorkomen. Deze kunnen variëren van geheel goedaardig en onschuldig tot ernstig en invaliderend. Een gespecialiseerd dermatoloog helpt u bij uw problemen.

Binnen de dermatologie bestaan huidziekten die te behandelen zijn met medicatie, maar bepaalde huidziekten vragen om een grondige reiniging van de huid, zoals acne. De huidtherapeuten bieden deze behandeling binnen de Roosevelt kliniek aan.

Chirurgie
De chirurgen van de Roosevelt kliniek doen veel kleine ingrepen onder plaatselijke verdoving. Dat kunnen bijvoorbeeld problemen rondom de anus zijn, vetgezwellen of ingegroeide teennagels. “De chirurg verwijdert wat er niet thuis hoort, om uw klachten te doen stoppen.”

Cosmetiek
De dermatologen van de kliniek kunnen u bovendien helpen bij cosmetische ingrepen zoals botox, fillers, laserbehandelingen en ooglidcorrecties. “Onze instelling hierbij is dat wij mensen op een natuurlijke en vrij simpele manier willen helpen bij bepaalde cosmetische zaken waar zij mee zitten. Op dit gebied is het niet zo dat ‘u vraagt en wij draaien’. Wij bespreken de wensen van de patiënt en beoordelen of hij of zij hier echt gelukkiger van gaat worden. Bij twijfels, voeren wij de ingreep niet uit.”

AFSPRAAK MAKEN

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de Roosevelt kliniek. Behandeling in de kliniek brengt geen extra kosten met zich mee ten opzichte van behandeling in het ziekenhuis. De Roosevelt kliniek levert namelijk verzekerde zorg, met uitzondering van cosmetische ingrepen.

Meer weten? Maak een afspraak via 088 - 235 1000 of kijk op www.rooseveltkliniek.nl.