Sportwethouder Karin Schrederhof reikte de gouden Delftse sportspeld uit aan Bruun van der Steuijt. (foto: Roel van Dorsten)
Sportwethouder Karin Schrederhof reikte de gouden Delftse sportspeld uit aan Bruun van der Steuijt. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Delftse Gouden Sportspeld voor Bruun van der Steuijt

Algemeen

DELFT - De Nieuwjaarsreceptie van A.V. De Koplopers vormde het decor voor een uitreiking van de gouden sportspeld van de gemeente Delft en de Sportraad van Delft. 

Deze gouden sportspeld werd door wethouder Karin Schrederhof uitgereikt aan Bruun van der Steuijt voor zijn vele verdiensten voor de Delftse sportwereld. Van der Steuijt, bij menig Delftenaar ook bekend in zijn rol als trouwambtenaar, is al méér dan 40 jaar actief als vrijwilliger bij vele Delftse sportevenementen. Hij is betrokken bij zowel de organisatie, maar ook als speaker bij onder andere de Trompper Optiek Golden Tenloop, de Droomtijdloop, de Santa Run en Swim to Fight Cancer. Daarnaast is Bruun van de Steuijt trainer van diverse loopgroepen en actief bij NL Doet, On Stage en bij de werkgroep Sociaal Domein.

Hoewel Van der Steuijt behoorlijk verrast was dat hij deze hoogste sportonderscheiding van de gemeente Delft heeft ontvangen, was hij ook nu niet op zijn mondje gevallen. In zijn dankwoord roemde hij het huidige college van B&W in Delft (”We mogen als stad blij zijn met zo’n team”) en gaf hij aan voorlopig nog niet met zijn vrijwilligerswerk te stoppen: “Zolang ik het volhoud blijf ik doorgaan”. Waarvan akte. (RvD)