<p>Olivier Hendriks, Ellen Hogerwerf, Marja van Bijsterveldt en Karin Schrederhof&nbsp; (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Olivier Hendriks, Ellen Hogerwerf, Marja van Bijsterveldt en Karin Schrederhof  (Foto: Koos Bommelé)

Zilveren sportspeld voor Delftse sporters

DELFT - Paralympiër Olivier Hendriks en Olympiër Ellen Hogerwerf hebben afgelopen woensdag een zilveren sportspeld mogen ontvangen van burgemeester Marja van Bijsterveldt. Beiden hadden zij een zilveren medaille gewonnen. De Paralympische Spelen duurde van 24 augustus tot 5 september. De Olympische Spelen duurde van 23 juli tot 8 augustus.

Olivier Hendriks
Olivier Hendriks was dit jaar onze jongste deelnemer van het Paralympische Spelen. Op 18-jarige leeftijd wist hij een zilveren medaille te behalen op de 400 meter atletiek in de categorie T62. Olivier wist in 2019 op het WK in Dubai ook al een zilveren medaille te bemachtigen op het zelfde onderdeel. Dit jaar op het Paralympische Spelen heeft hij aan twee onderdelen deelgenomen. Naast de 400 meter nam hij ook deel aan de 100 meter. Hier is hij als vijfde geëindigd.

Ellen Hogerwerf
Niet alleen Olivier heeft een Zilveren sportspeld in ontvangst mogen nemen, maar zo heeft roeister Ellen Hogerwerf er ook een in ontvangst mogen nemen. Ellen won op de Olympische Spelen in Tokyo een zilveren medaille op het onderdeel vrouwen vier zonder stuurvrouw. Ellen was in haar studententijd al jaren actief in de roeisport. 

Zilveren sportspeld
Om een zilveren sportspeld te mogen ontvangen is het wel belangrijk dat de sporters lid zijn bij een Delftse sportvereniging. Olivier is momenteel lid van de atletiek vereniging AV’40 en Ellen is lid van de roeivereniging DSR Proteus-Eretes. Bij de huldiging waren sportwethouder Karin Schrederhof, een aantal leden van de sportraad en familieleden aanwezig. De Sportspelden werden uitgereikt door Delfts burgemeester Marja van Bijsterveldt. Naast de spelden kregen de sporters ook een bosje bloemen en een certificaat. Ook zou Roos de Jong aanwezig zijn bij de huldiging, maar zij was helaas verhinderd. Roos zit net als Ellen bij de roeivereniging DSR Proteus-Eretes en heeft op de Olympische Spelen in Tokyo een bronzen medaille weten te bemachtigen. Zij won brons op het onderdeel dames dubbeltwee veld. Zij zou de bronzen sportspeld uitgereikt krijgen. Roos is net als Ellen al jaren actief bij de roeivereniging DSR Proteus-Eretes.

Koning en koningin
Sporters die hadden deelgenomen aan de Olympische Spelen en aan de Paralympische Spelen, werden ook nog eens uitgenodigd door koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Olivier mocht afgelopen week op bezoek bij de koning en koningin met alle andere paralympiërs en medaillewinnaars. Zij werden ontvangen op Paleis Noordeinde.

Meer berichten
 
CustomHtml_1