Het daklozendiner werd ook dit jaar door studenten georganiseerd
Het daklozendiner werd ook dit jaar door studenten georganiseerd

Geslaagd daklozendiner door studenten

Algemeen

DELFT - Ook dit jaar heeft het Delftsch Studenten Corps een daklozendiner georganiseerd. Een avond waarbij op de Societeit aan de Phoenixstraat een fantastisch diner is neergezet voor de bewoners van de daklozenopvang Perspektief. 

Het daklozendiner is een initiatief dat al meerdere jaren wordt georganiseerd door stichting Leven in Delft, opgericht vanuit het Delftsch Studenten Corps, om zo enerzijds daklozen een leuke avond te bieden maar anderzijds iets voor de stad te doen. De sociëteit was versierd in kerstige sfeer zodat de daklozen ook een kerstdiner hadden.

Samenwerking
“Samen met Knappe Koppen Delft, Ciao Ciao Pizzeria, Karim Fastfood en de studenten van Groover Jazz hebben wij een heerlijke avond neergezet”, aldus Maarten Kokshoorn, voorzitter van het Delftsch Studenten Corps.

Verhalen
“Onder het genot van een kommetje linzensoep werd er gekeken hoe Argentinië het WK voetbal won. Vervolgens gingen studenten en daklozen met elkaar het gesprek aan. Er zijn vele mooie, indrukwekkende, maar soms ook verdrietige verhalen gedeeld. Na nog een kort bezoekje van de burgemeester, de wethouder en de jazz van Groover op de achtergrond was het einde van de avond alweer in zicht. Als aandenken voor deze leuke avond kregen de daklozen achteraf een cadeautje mee; een muts die de daklozen hopelijk warm houdt deze winter.”

Geslaagde avond
“Voor ons was het al met al een geslaagde avond. Na alle positieve reacties kijken wij uit om het volgend jaar weer te mogen organiseren. Het is mooi om twee totaal verschillende werelden op deze manier te kunnen verbinden, en dan vooral met Kerst!”