M’n Beessie en ik
M’n Beessie en ik

Dieren, geschiedenis en muziek in filmhuis Lumen

Algemeen

Drie bijzondere activiteiten rond film zetten we in de schijnwerpers.

Dierendag: M’n Beessie en ik (di 4 okt 19.15 uur) Een tragikomische documentaire over de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun baasjes. In een visuele reis langs doorsnee Nederlandse huishoudens zien we hoe diverse baasjes hun leven totaal wijden aan hun huisdieren, die een onmisbare factor zijn in hun leven.

Maand van de Geschiedenis: Quo vadis, Aida (wo 5 okt 19.45 uur) Aangrijpend drama over de dagen voor de genocide in Srebrenica, getoond door de ogen van de Bosnische Aida, die op de Nederlandse VN-basis als tolk werkt. Met een inleiding door Reinier Broekhuizen, leraar geschiedenis op het Christelijk Lyceum Delft.

Film & livemuziek: Das Cabinet des Dr. Caligari (vr 7 okt 19.30 uur) Meer dan honderd jaar oud en nog steeds springlevend is de zwijgende klassieker Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920, een van de eerste en beste films in expressionistische stijl. Kevin Toma voert live de door hem gecomponeerde soundtrack uit, vrijelijk geïnspireerd door muziekgenres als darkwave, post-punk en synthpop.

Kijk op de website voor meer informatie: filmhuis-lumen.nl

!