Afbeelding

Delvenaar in beeld: Jesus Diaz (63)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
“Ik moet even langs de winkel, een dweil kopen. We hadden er wel eentje, maar die heeft zijn beste tijd gehad.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De energieprijzen, dat alles duurder wordt, dat soort dingen. Iedereen heeft er last van, zo wij ook. Misschien de rijke niet, maar het grootste deel wel. Hier en daar proberen we natuurlijk op het energieverbruik te letten, maar het blijft een hoop geld.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Het Delftse Hout. Het is daar lekker rustig, je hoort vogels, je kan daar lekker wandelen, sporten en mediteren. Mediteren is iets wat ik al doe vanaf mijn veertiende. Ooit kreeg ik een boek van onze buurvrouw, over mediteren. Eigenlijk heb ik het sindsdien opgepakt en nu, doe ik het bijna dagelijks. Aan het begin kan het moeilijk zijn om nergens aan te denken en je hoofd helemaal leeg te maken. Maar elke keer als je aan iets denkt, stop je die gedachten in een auto en laat je de auto wegrijden. Het vraagt oefening, maar als je het eenmaal kan is het heerlijk.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mijn moeder en zus zou ik nog wel een keer willen zien. Zij zijn al enige tijd overleden en had met beide een goede band. Ik zou ze nog wel eens willen zien, als dat zou kunnen.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn vrouw wil ik een compliment geven. Nou, eigenlijk vriendin want we zijn niet getrouwd. Zij is een uniek mens, zo vriendelijk en zorgzaam.”

!