Jacques van Marken en Agneta Matthes
Jacques van Marken en Agneta Matthes

Van Marken Dag 2022 op 28 augustus

Algemeen

DELFT - In het verleden werd de geboortedag van Jacques van Marken groots gevierd als de Gemeenschapsdag. Nu noemen we dit de Van Marken Dag: een feestelijke dag met en door vrijwilligers, met maatschappelijke en culturele organisaties, met bewoners en bedrijven uit het Agnetapark en voor iedereen die geïnteresseerd is in Delft en haar geschiedenis. Deze tweede editie wordt een gezellige en feestelijke dag met muziek, voordrachten, rondleidingen, activiteiten en een tentoonstelling.

Panelen
De twee gerestaureerde panelen van het Paviljoen van Delftsche Nijverheid zijn tijdens de Van Marken Dag voor het eerst te zien voor het publiek. Het betreft in art nouveau beschilderde panelen die de basis vormden van een reclamepaviljoen uit 1900 van Jacques van Marken, de oprichter van o.a. de Nederlandse Olie Fabriek en de Nederlandsche Gist & Spiritus Fabriek.

Muziek
Doe mee met de quiz over het leven en werk van de Van Marken, of duik in de historie met de verhalenvertellers van Delft Vertelt.
Muzikale optredens zijn er van de Koninklijke Harmoniekapel Delft, de Koorschool Delft en de Delftse Troubadours. De Delftse band Fleetwood Maniacs sluit de dag feestelijk af.

Organisaties
Verschillende organisaties zijn aanwezig met demonstraties en informatie, zoals DSM, Isofa, Inloophuis Debora, Misset wijnen, Radius, de Hortus Botanicus, Rietveld Theater en Dansschool Wesseling.

De Van Marken Dag 2022 vindt plaats op zondag 28 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur in het Agnetapark.

Zie ook de website voor het volledige programma: www.museumvanmarken.nl