<p>Wethouder Schrederhof bezorgt het eerste bedankje</p>

Wethouder Schrederhof bezorgt het eerste bedankje

(Foto: )

Wethouder Schrederhof opent de Delftse Dag van de Mantelzorg

DELFT – Dinsdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar op een andere manier maar Delft voor Elkaar zorgde voor een feestelijke dag. In samenwerking met Delft Coffee HUB kregen 1600 mantelzorgers een mooie verassing. Na een mooie speech van wethouder Karin Schrederhof en Delft voor Elkaar manager Elzo Niemeijer gingen medewerkers en vrijwilligers aan de slag.

Wethouder Schrederhof had de eer om het eerste bedankje in de bus te gooien. Daarna was het voor de medewerkers en vrijwilligers tijd om op pad te gaan in Delft en de Delftse mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Maatregelen
Het was door de aangepaste maatregelen niet mogelijk om het jaarlijkse programma door te laten gaan. Daarom konden er leuke digitale kaartjes gestuurd worden om de mantelzorgers te bedanken.

Digitaal bedankkaartje
Iedereen kon op de website van Delft voor Elkaar een digitaal kaartje sturen naar een mantelzorger. Iedereen die langdurig voor een naaste zorgt die daardoor thuis kan blijven wonen, is mantelzorger. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend om iets te doen voor iemand bij wie ze betrokken zijn. Het is fijn om te zien dat meer dan honderd mantelzorgers een digitaal kaartje hebben ontvangen.

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar is een samenwerkingsverband van de organisaties Haaglanden Beweegt, Kwadraad, MEE ZHN en Participe Delft op het gebied van sociaal werk en bewegen. Samen met vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zetten onze professionals zich in voor sociaal veilige, draagkrachtige en gezonde wijken. Gezamenlijk doel is dat iedere Delftenaar in beweging komt en kan meedoen in de samenleving.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten