Jerone Goodett luisterde afgelopen zondag zijn rentree in de basis op met een goal en een assist. "Ik heb graag dat de bal achter de verdediging wordt gelegd; daar kan ik met mijn snelheid van profiteren." (foto: Roel van Dorsten)
Jerone Goodett luisterde afgelopen zondag zijn rentree in de basis op met een goal en een assist. "Ik heb graag dat de bal achter de verdediging wordt gelegd; daar kan ik met mijn snelheid van profiteren." (foto: Roel van Dorsten)

Jerone Goodett is altijd op zoek naar zijn plafond als voetballer

DELFT - Het gaat DHC goed deze dagen. Op bestuurlijk niveau worden er stappen gezet en ook op sportief vlak gaat het voor de wind: de mannen van Arie van der Padt draaien mee in de top van de eerste klasse.

Door: Alphons de Wit jr. 

In de tweede periode bezet DHC de tweede plaats achter Den Hoorn, de virtuele koploper van de competitie. “In de competitie staan we derde op vier verliespunten afstand van hen. Die plek past dit seizoen wel bij ons”, vertelt aanvaller Jerone Goodett. “Het is alleen jammer dat we dit seizoen met zoveel blessures te maken gehad hebben, want ik denk dat als dat niet het geval was geweest, we op dit moment nog hoger hadden gestaan. We zullen er de komende weken sowieso alles aan gaan doen om de druk volledig bij hen neer te leggen.”

Blessureleed
Zelf lag Goodett er dit jaar acht weken uit met een hamstringblessure. “Daarna ben ik een paar keer ingevallen en dit weekend stond ik gelukkig weer in de basis.” En dat heeft tegenstander Sarto geweten. “Het was een wedstrijd waarin we de betere ploeg waren, maar waarin we niet alle kansen benutten. Na ongeveer een half uur gaf Vincent Romeijn een mooie pass in de diepte, waar ik met mijn snelheid wel raad mee wist. Ik legde de bal voor mijn rechter en schoot hem goed binnen.” Nog voor rust zette DHC de eindstand op het scorebord. “Ook hier kreeg ik de bal weer in de diepte aangespeeld en kon ik op het doel af. Ik zag dat Ilias Kariouh was meegelopen en er beter voor stond. Daarom legde ik de bal op hem af en maakte hij de 2-0.”
 Na uitnederlagen tegen Spartaan ‘20 (1-0) en Unitas (5-0) betekende het de tweede zege op rij, doordat de donderdag ervoor Dosko met 4-0 werd verslagen. “En daarvoor hadden we een lange periode waarin het erg goed liep. Dan zijn die twee nederlagen wel erg jammer, want anders hadden we nu bovenaan gestaan.”

Ontwikkeling
De 22-jarige medewerker van een sport-bso kwam begin vorig seizoen over van FC Boshuizen. “Maar doordat ik hier in de jeugd ook al een paar jaar had gespeeld, kende ik nog veel mensen. Daarnaast gaf toenmalig trainer Rob de Lange aan vertrouwen in me te hebben. Bij Boshuizen, ook in de eerste klasse, kwam ik naar mijn zin aan te weinig speelminuten en mede daardoor ging het reizen naar Leiden me een beetje tegenstaan. Daarom en omdat ik dacht dat het beter was voor mijn ontwikkeling, heb ik de stap gezet.”
In de loopbaan van Goodett staat zijn ontwikkeling sowieso centraal. In het verleden speelde hij al voor DHC, Alphense Boys, Velo, Forum Sport, Boshuizen en nu dus weer voor DHC. “Daarbij heb ik steeds gekeken naar waar ik een betere voetballer zou kunnen worden. Dat is ook de reden dat ik na dit seizoen overstap naar HBS. Ik werd benaderd door trainer Ekrem Kahya en hij gaf aan een goed plan met me te hebben. Daarbij spelen zij al in de hoofdklasse en maken ze nog kans om naar de derde divisie te promoveren. Ik wil het maximale uit mezelf halen en op een zo hoog mogelijk niveau spelen.”

Afsluiten
Voorlopig heeft de buitenspeler nog drie wedstrijden voor DHC voor de boeg. “En wij moeten ervoor zorgen dat we zelf alles winnen en hopen op uitglijders bij Den Hoorn en Unitas. Alleen dan kunnen we nog kampioen worden.”
Goodett zelf zal in die drie duels zijn kwaliteiten zo goed mogelijk naar voren laten komen. “Ik moet het vooral van mijn snelheid hebben; ze kunnen voor mij het best de bal achter de verdediging leggen. Dan is het fijn om zelf te scoren, maar ik leg net zo lief de bal op iemand anders af als die er beter voorstaat, zoals Ilias afgelopen zondag. Of ik een voorbeeld heb? Dan denk ik aan Cristiano Ronaldo in zijn jongere jaren. Die man was alleen maar met zijn sport bezig. Ook ik wil, op mijn eigen niveau alles uit mezelf halen. Voetbal is sowieso een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben al in het bezit van mijn TC3-diploma en in mijn werk op de bso ben ik ook veel met sport bezig.”
Ondanks het feit dat hij DHC na twee seizoenen verlaat, heeft de aanvaller het ontzettend naar zijn zin aan de Sportring. “Al vanaf het begin voel ik me hier welkom. Met zowel Rob als Arie heb ik twee geweldige trainers gehad, die altijd hun vertrouwen in me hebben uitgesproken, tactisch sterk zijn en voor leuk, aanvallend voetbal staan. Daarnaast voelde het erg goed: ik kwam in een groep terecht met veel jongens met wie ik ook in de jeugd al heb samengespeeld. Wat dat betreft zijn we een heel hecht team: we kennen elkaar en elkaars kwaliteiten heel goed. Hopelijk kunnen we hier in de laatste weken nog van profiteren en leidt dat tot iets heel moois, voordat ik naar HBS vertrek.”


Meer berichten
 
CustomHtml_1