Stijn Franke heeft er alle vertrouwen in dat Ariston '80 ook komend seizoen in de derde klasse speelt. "Want we hebben de vorm en inhoud om ons veilig te knokken en inmiddels valt de bal steeds vaker wél goed." (foto: Roel van Dorsten)
Stijn Franke heeft er alle vertrouwen in dat Ariston '80 ook komend seizoen in de derde klasse speelt. "Want we hebben de vorm en inhoud om ons veilig te knokken en inmiddels valt de bal steeds vaker wél goed." (foto: Roel van Dorsten)

Ariston ‘80 is goed op weg richting directe handhaving in derde klasse

DELFT - Het zijn spannende tijden aan de Mekelweg. Ariston ‘80 heeft nog vier wedstrijden de tijd om nacompetitie om lijfsbehoud te voorkomen. Verdediger Stijn Franke heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Zaterdag verloren de Aristoni ongelukkig met 2-0 van FC Skillz, de nummer twee van de ranglijst. “Dat was erg jammer,” vindt Stijn Franke, “want we waren echt niet zoveel minder dan zij. Zij kwamen weliswaar terecht op een 1-0 voorsprong, maar daarna hadden we met iets meer geluk best langszij kunnen komen. Toen zij de tweede maakten, was het helaas over.” Dinsdagavond was dat wel anders, toen de studenten met 6-2 over Duindorp heen walsten. 

Frustrerend
Toch waren wedstrijden zoals die tegen FC Skillz meer regel dan uitzondering: het meevoetballen gaat goed; de kansen zijn er, maar toch bevinden de mannen van Martin de Graaf zich vaker dan gehoopt aan de verkeerde kant van de score. “Dat is inderdaad weleens frustrerend. We staan nu op een plek waarop we aan het eind van de rit nacompetitie om lijfsbehoud zouden moeten spelen, terwijl we zelden of nooit zijn weggespeeld. Alleen thuis tegen Verburch, waar het 3-6 werd, hebben we met meer dan twee doelpunten verschil verloren”, vat de 23-jarige verdediger samen. “Vaak valt bij ons het balletje net niet goed, maar bij de tegenstander wel. Dat is erg frustrerend, maar gelukkig hebben we de laatste weken, behoudens de nederlagen tegen KMD en FC Skillz, de weg omhoog weer te pakken. Tot voor dit weekend stonden we zelfs op de derde plek in de periode.”  
Zelf kwam de masterstudent Construction Management and Engineering begin vorig seizoen over van VVO uit Arnhem. “Ik speelde daar in het eerste elftal, maar ben voor mijn master naar Delft verhuisd. Al vanaf het begin werd ik ontzettend goed opgevangen en ik mocht van trainer Martin de Graaf ook direct met het eerste elftal meetrainen. Zo heeft Ariston er niet alleen voor gezorgd dat ik hier in Delft lekker kon voetballen, maar ik kwam ook terecht in een groep van zo’n twintig gasten die ik inmiddels allemaal tot mijn vrienden reken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me hier in Delft snel thuis ben gaan voelen.”

Geen lang leve de lol
Bij Ariston ‘80 kreeg Franke meteen te maken met trainer Martin de Graaf. “En dat is echt een geweldige man. Hij is heel gezellig, weet de sfeer er goed in te houden en hij weet alles van alle clubs. Het is bizar om te zien dat waar we ook komen, de tegenstanders en de scheidsrechters hem allemaal kennen. Daarnaast spelen we leuk en aanvallend voetbal.”
Bovendien zorgt De Graaf ervoor dat van het clichébeeld van ‘lang leve de lol’ in een studentenvereniging bij Ariston geen sprake is. “De trainer neemt het heel serieus en verlangt dat ook van ons als spelers. Hij is van mening dat de studie op de eerste plaats staat, dus in het geval van tentamenweken wordt er weleens een training overgeslagen. Dat is echter alleen na goed overleg, dus meestal zijn we tijdens de trainingen wel nagenoeg compleet.”
In De Graafs elftal is Franke centrale verdediger. “Wat daarbij mijn kwaliteiten zijn? Ik ben misschien op technisch gebied niet de beste verdediger, ik ben ook niet supersnel, maar ik heb wel een goede instelling. Reken maar dat de spits die tegenover mij staat een lastige middag heeft. Of ik een voorbeeld heb in het profvoetbal? Ik moet eerlijk zeggen dat ik buiten het feit dat ik zelf voetbal, er niet heel veel mee heb.”
Met nog vier wedstrijden voor de boeg zijn de roodblauwen er nog niet van verzekerd dat ze ook volgend seizoen weer in de derde klasse spelen. “Maar we gaan ervoor zorgen dat we ons veilig gaan spelen. De nacompetitie willen we koste wat kost ontlopen, want in de vierde klasse zit een aantal sterke ploegen dat van de zondag is overgestapt. Wat onze wapens zijn voor de komende weken? In het restant van de competitie spelen we nog tegen DSVP en hekkensluiter DUNO, dat zijn ploegen waartegen we, in de vorm waarin we verkeren, zeker punten kunnen pakken. Verder spelen we nog tegen Verburch en Monster. Elk puntje dat we uit die wedstrijden mee zouden kunnen nemen zou mooi meegenomen zijn, maar ook in die wedstrijden zijn we gezien onze huidige vorm op een goede dag niet kansloos.”
Met de vorm zit het dus wel goed. “Na een periode waarin het wat minder ging, zijn we een keer samen gaan eten met alle spelers en de gehele staf. Tijdens dat etentje, voor een training, hebben we besproken waar het soms misgaat en wat er beter kan. Vanaf dat moment hebben we een aantal knappe resultaten geboekt en dat komt de sfeer rond trainingen en wedstrijden natuurlijk ten goede. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die lijn in de komende weken voortzetten.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1