Delvenaar in beeld: Flip de Liema (72)

Wat doet u hier vandaag in de binnenstad? 
“Ik was onderweg naar de bibliotheek om een boek terug te brengen dat ik niet meer nodig heb, helaas. Ik had een boek gehaald over London en het reizen daarnaartoe, maar helaas is mijn vrouw ziek geworden en kon het niet doorgaan. We zouden met de camper onze dochter gaan bezoeken, zij woont in Londen. Onze kleindochter is vijf geworden, dus we gingen voor haar verjaardag daar naar toe.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft? 
“Dat zijn er eigenlijk diverse. De Oostpoort is natuurlijk een prachtig mooie plek. Een bekende en geniale striptekenaar, Marten Toonder heeft een aantal figuren gecreëerd en een daarvan is Olivier Bommel. In de verhalen woont hij in een soort kasteel en dat kasteel doet mij dus denken aan de Oostpoort.”

Wie wou u graag een keer ontmoeten?
“Ik zou Frank Zappa wel willen ontmoeten. Nu vraag jij je af wie is dat? Frank Zappa was een genie, een muzikant, iemand die in de jaren zestig al begonnen is en hele geestige en gemene teksten heeft gemaakt. Zelf maak ik ook muziek en zou dus met hem graag over muziek willen praten.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn vrouw wil ik een compliment geven, omdat ze zich zo dapper door alle narigheid heen slaat. We zijn al behoorlijk lang samen. De eerste keer dat we elkaar zagen, waren we allebei zo verlegen dat we alleen naar elkaar durfde te kijken, niet eens te praten. We dachten beiden, die is te knap voor mij. Een geheim van een goed huwelijk is dat je vooral kijkt naar wat er goed is bij je partner en wat je bij jezelf nog zou kunnen verbeteren.”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1