Sinds dit jaar is Zantman dealer van Inblindz®; zonwering en raambekleding tussen isolatieglas. (Foto: PR)
Sinds dit jaar is Zantman dealer van Inblindz®; zonwering en raambekleding tussen isolatieglas. (Foto: PR)

Glashandel Zantman: eindeloos veel mogelijkheden

Algemeen

DELFT - Glas is een fantastische uitvinding. Het brengt licht in huis, isoleert, kan geluid en zelfs warmte weren en je kunt er prachtige objecten en designs vaan creëren. Glashandel Zantman is al meer dan 85 jaar specialist op het gebied van glas.

Martin van Leeuwen staat samen met zijn broers Gertjan en Marco aan het hoofd van het familiebedrijf dat weliswaar al bijna 90 jaar een begrip is in Delft, maar toch nog steeds voortdurend met zijn tijd meegaat.

Isoleren
Met de huidige aandacht voor klimaat èn energiebesparing is isolatie een hot item. En laat glas daar nou een heel geschikt middel voor zijn. “Er is met het gebruik van HR glas nog een wereld te winnen”, denkt Martin. HR glas staat voor hoogrendementsglas en is de verzamelnaam voor glazen ruiten met een bijzonder hoge isolerende werking. Er is dubbel glas en zelfs triple glas in diverse klassen: HR, HR+ en HR++. Het glas is in alle klassen hetzelfde. Bij HR isolatieglas zit er een dunne metalen coating aan de binnenkant, die een isolerende werking heeft. Het verschil zit in de tussenruimte. “Daar zit een argon in, dat een hele goede warmte/koude geleiding heeft”, legt Martin uit. HR++ glas is bovendien goed te combineren met andere eigenschappen. Zo is zonwerend glas in opkomst en ook veiligheidsglas wordt steeds vaker toegepast. Niet alleen tegen inbraak, maar ook om letselschade door doorval te voorkomen.

Warmteweren
Maar er is meer mogelijk: “Glas kan ook geluids- en warmtewerend zijn, wat zeker in verstedelijkte gebieden heel fijn kan zijn.” Bij warmtewerend glas is er aan één zijde in de spouw nog een extra coating aangebracht, waardoor extra veel warmte wordt tegengehouden. Vroeger liet de ruit daardoor minder licht door, maar met moderne coatings is dat geen probleem meer. Geluidswerend glas is voorzien van een isolerende folie die verrassend effectief is tegen geluiden van buiten.

Inblindz®
Sinds dit jaar is Zantman dealer van Inblindz®; zonwering en raambekleding tussen isolatieglas. Met InBlindz® zonwering en raambekleding is het mogelijk om het materiaal tussen het glas te plaatsen. Je kunt kiezen voor plissés, duplissés of jaloezieën van InBlindz®. Op www.zantmanglas kun je hier mee over lezen.

Een nadeel heeft glas ook: het kan breken. Maar geen nood, Glashandel Zantman heeft een 24-uursservice glasservice die alles weer piekfijn herstelt.

!