Bij Glashandel Zantman staat een bak waar iedereen z’n overbodige glasplaten kan deponeren.
Bij Glashandel Zantman staat een bak waar iedereen z’n overbodige glasplaten kan deponeren.

Je kunt veel met glas, weten ze bij Glashandel Zantman

Algemeen

DELFT - De mannen van Glashandel Zantman zaten afgelopen zomer niet stil. Talloze regiogenoten vervingen juist in de zomer hun ramen - en ze hebben groot gelijk.

Verrassend veel mensen hebben op één of meerdere plekken in hun woning nog enkel glas. Een investering in dubbel glas, dat de woning enorm isoleert, verdient zich altijd weer terug. Bovendien staan de ontwikkelingen op glasgebied niet stil. Eén van de nieuwste hot items in de wondere wereld van glas is de zonwerende HR-beglazing met kunststof kaders, in plaats van de gebruikelijke kaders van aluminium. Dit laatste materiaal geleidt namelijk kou. Vervang je dit door een materiaal als rubber, dan is de woning nog beter geïsoleerd.

Combineren
Je kunt veel met glas, weet Zantman. Je kunt het zes eigenschappen meegeven, die dit oer-Delftse bedrijf bovendien nog eens kan combineren met elkaar. Glas kan isolerend, zonwerend, geluidswerend en gepersonaliseerd worden gemaakt. Verder kan het extra veilig worden gemaakt. "Veel mensen weten waarschijnlijk niet dat er zoveel mogelijk is op het gebied van glas", geeft Zantman aan.
De 82 jaar oude Delftse glasspecialist is, bekennen ze zelf, misschien niet de allergoedkoopste. "Maar we hebben goede kennis en vertellen altijd eerlijk waar het om gaat. We zeggen altijd: informeer voordat je begint. Vraag ons naar de producten en wat ze kunnen." Glashandel Zantman beschikt in haar ruime pand aan de Rotterdamseweg over een flinke voorraad glas en een eigen slijperij. "Als je echt dringend een geslepen glasplaat nodig hebt, kunnen we deze binnen een paar uur leveren", zegt Zantman. "Onze snelheid is onze kracht." Bijzonder is ook de kennis en kunde op het gebied van glas-in-lood-ramen. Deze vaak prachtige manier van beglazen wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. En bij Glashandel Zantman weten ze er alles van. Met de jarenlange ervaring en de specialisaties onderscheidt Glashandel Zantman zich van de prijsvechters die vandaag de dag actief zijn.

Glasbak
Ook goed om te weten: het bedrijf heeft een grote bak waar iedereen glas in kan deponeren. Niet het materiaal dat ook in de gewone glasbak past, maar bijvoorbeeld oude ramen of andere glazen platen.
Meer weten? Kom langs aan de Rotterdamseweg 362, kijk op www.zantmanglas.nl, mail naar e-mailadres info@zantmanglas.nl of bel naar 015-2624777.