Logo delftopzondag.nl
Echo, over de grote contrasten uit de Gouden Eeuw en nu
Echo, over de grote contrasten uit de Gouden Eeuw en nu (Foto: )

Delft is met 'Echo' kunstwerk rijker

DELFT – Aan de achterzijde van de Oude Kerk pronkt sinds dinsdag het kunstwerk ‘Echo’ van kunstenares Nynke Koster. Zij is in 2019 gestart met de realisatie ervan als onderdeel van het themajaar ‘Delft en de Gouden Eeuw’. Met het kunstwerk verbeeldt de kunstenares de vele en grote contrasten uit de‘Gouden’ Eeuw.

Betrokkenheid
Inwoners van Delft zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van het kunstwerk. In workshops hebben zij afgietsels gemaakt van stukken ornament uit de Nieuwe Kerk; sommige hiervan zijn in het object verwerkt. Het onderste deel van het kunstwerk ligt er al een paar weken; met de plaatsing van het zitgedeelte is het kunstwerk nu compleet.

Moment van verstilling
Wat Nynke betreft is het kunstwerk echt een plek voor reflectie; zowel letterlijk als figuurlijk. “Door de reflectie van de epoxy in het zwarte reliëf in het onderste deel ziet men zichzelf. In combinatie met de kennis over de genoemde contrasten stemt dat hopelijk tot nadenken en kijkt men kritisch naar het verleden en de toekomst. En natuurlijk mogen mensen al zittend lekker van hun ijsje genieten, maar het kunstwerk heeft duidelijk meer lagen dan ‘zomaar’ een bankje.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten