Logo delftopzondag.nl
'Wat je van dichtbij haalt is lekker'
'Wat je van dichtbij haalt is lekker' (Foto: )

Support Delft: Een dikke high five voor jou!

DELFT - De eerste maanden sinds corona zijn verstreken. Het anderhalve meter van elkaar boodschappen doen en winkelen is inmiddels gewenning. Toch merken ze bij Support Delft ook dat het soms voor zowel ondernemer als bezoeker even zoeken is hoe we met elkaar omgaan en wat er nu wel en niet verantwoord is.

"Zo was er een mooie zaterdagmiddag die opeens drukker was dan ‘normaal’. Nou ja, er waren meer dan 10 mensen in de straat, dus voor coronatijden kunnen we zeggen dat het druk was. De politie vond het toch nodig om in te grijpen en met megafoons werden we verzocht de stad te verlaten."

Support
"Het is even zoeken. Zowel voor de overheid, voor de ondernemers en voor de bezoekers. Want jullie komen je local supporten en als je dan toch wordt weggestuurd kan je dat negatief opvatten. Wij kiezen ervoor om het niet te doen. Om juist elkaar die ruimte te geven uit te zoeken wat wel en niet verantwoord is en goed voelt. Iedereen doet wat hij of zij denkt dat goed en verantwoord is en het is aan onze gemeente om hier grenzen in aan te geven."

High five
"Wij willen dus jullie als bezoekers van Delft een dikke high five geven. Wij, als ondernemers in de stad, merken dat jullie respectvol omgaan met onze richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen het service verlenen best beperken, maar we merken dat jullie dit volledig begrijpen. Er wordt gebruik gemaakt van de desinfectie spuitjes bij de ingang. Er wordt netjes voor de deur gewacht met 1,5m als je hebt gezien dat het druk is in de winkel. Bedankt bezoeker van Delft! Voor je bezoekjes in de stad en voor je bezoekjes op ons online platform. Want dat is inmiddels als 23.500 keer bezocht."

Meedoen
"Wil jij ook iemand een dikke high five geven voor zijn of haar support aan Delft? High Fives die je als een hart onder de riem naar je favoriete ondernemer kunt sturen. Sommige zijn al opgestuurd om te testen en de reacties zijn allemaal positief. Je moet het gewoon ervaren.

Ga naar https://www.supportdelft.nl/#highfive of scroll naar beneden op de homepage en je vindt de blauwe tegels waarop je kunt klikken. Het brengt een glimlach op je gezicht en je voelt je meteen veel beter. Fijn toch? Het zou nog beter zijn als je deze positiviteit ook doorgeeft aan zoveel mogelijk vrienden en / of zakenrelaties die dit ook waarderen. Goed voor iedereen en met slechts een paar klikken iemand op afstand een glimlach en een warm gevoel geven."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten