<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Het Delfts Bleau International Youth Open wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. (Foto: Floor Fortunati/Bart van Raaij.
Het Delfts Bleau International Youth Open wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. (Foto: Floor Fortunati/Bart van Raaij. (Foto: )

Bouldercentrum met internationale allure

DELFT – Delfts Bleau heeft zich de afgelopen jaren bewezen als bouldercentrum met internationale allure. Zo traint bijvoorbeeld het Nederlands Team Sportklimmen er wekelijks. Daarnaast organiseert Delfts Bleau ook zelf wedstrijden.

Eigenlijk zou het bouldercentrum in het laatste weekend van maart het toneel moeten zijn van de derde editie van het Delfts Bleau International Youth Open (DBIYO). Helaas heeft eigenaar Sander ter Steege zich vanwege de coronamaatregelen van de overheid genoodzaakt gezien de wedstrijd voor onbepaalde tijd uit te stellen. "Dat is heel jammer natuurlijk, maar onder deze omstandigheden hebben we geen keus. Dit is een internationale crisis." Toch heeft Sander er goede hoop op dat het toernooi later in het jaar toch doorgang kan vinden. "Daar gaan we nu heel hard mee aan de slag." Terecht, want een toernooi als dit is echt een aanwinst voor de internationale boulderwereld. "Vorig jaar deden er klimmers uit maar liefst vijftien landen mee", herinnert Sander zich. "Voor klimmers uit de internationale top en subtop geldt het toernooi als een goede training voor andere internationale wedstrijden. "Er zijn eigenlijk geen Internationale boulderwedstrijden voor de jeugd behalve de officiële en daar mogen alleen de leden van de nationale selecties aan meedoen Onze wedstrijd wil daar in voorzien. Voor jonge klimmers die in hun land net de nationale boulderteams niet halen is het tevens een kans om te laten zien wat zij kunnen."

Vaardigheid en inzicht
Om die talenten uit te dagen hun beste skills te laten zien kan Sander vertrouwen op de expertise van Michiel Nieuwenhuijsen. De hoofdroutebouwer van Delfts Bleau zal samen met zijn team, en geholpen door de beroemde routebouwers Jacky Godoffe en Christophe Cazin, een dertigtal uitdagende routes uitzetten van (relatief) makkelijk tot zeer moeilijk. De deelnemers moeten binnen 3 uur bij zoveel mogelijk routes de top zien te bereiken. "Boulderen is niet alleen een kwestie van vaardigheid, kracht en souplesse, maar ook van inzicht", legt Ter Steege uit. "Er is tijdens de finale een tijdslimiet van 5 minuten en in die periode moet de deelnemer een inschatting maken van de route, een strategie kiezen en het vervolgens ook uitvoeren. Dat is een serieuze uitdaging."

Arrangementen en activiteiten
Voor wie nog niet zover is, biedt Delfts Bleau biedt alle mogelijkheden om het zelf eens te proberen. Het Bouldercentrum organiseert diverse clinics en cursussen voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast zijn er allerlei arrangementen en nevenactiviteiten mogelijk. Zo organiseert Delfts Bleau bijvoorbeeld ook Bleau Yoga en Bleau Fit. Boulderen is ook leuk voor kinderfeesten, bedrijfsuitjes of teambuilding! Kijk op www.delftsbleau.nl voor alle mogelijkheden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>