Violiste Alexandra Cooreman (Foto: Walter Proost)
Violiste Alexandra Cooreman (Foto: Walter Proost) (Foto: )

Een Weens Nieuwjaarsconcert

RIJSWIJK - Begin het jaar met een nieuwjaarsconcert door European Philharmonia, met vrolijke muziek en uiteraard Johan Strauss. Zondag 5 januari om 15.00 uur staan ze in de Rijswijkse Schouwburg. Dit concert staat dan ook voor het grootste deel in het teken van Johan Strauss.

Programma
Veel van zijn gekende polka's-marsen en walsen staan op het programma. Om er maar enkele te noemen: Unter Donner und Blitz, Tritch Trach Polka, Pizzicato Polka, en natuurlijk mogen An der Schönen Blauen Donau en Radetzky Mars niet ontbreken. Als we over Oostenrijk spreken kan natuurlijk de naam van Mozart niet ontbreken.

Getalenteerde violiste
Als klein moment van afleiding tussen al het Strauss geweld, krijgt u als bezoeker te maken met een moment van rust. Hier kunt u kennismaken met een van de meest getalenteerde jonge violisten uit de Lage landen: Alexandra Cooreman.
Er wordt een zeer grote carrière voorspeld voor de 15-jarige violiste. Zij is niettegenstaande haar zeer jeugdige leeftijd reeds een veel gevraagde soliste.

Internationale winst
Alexandra won verschillende internationale wedstrijden, waaronder het Concours International Grumiaux. Zij is reeds leerling van de gekende violist Augustin Dumay en studeert zowel in Brussel als in Madrid.
Het European Philharmonia uit Brussel staat onder leiding van zijn chef-dirigent Walter Proost.

Kaarten
Het nieuwjaarsconcert vindt op zondag 5 januari om 15.00 uur plaats in de Rijswijkse Schouwburg.
Meer informatie over de show en kaartverkoop is te vinden op www.rijswijkseschouwburg.nl of bel 070-3360336.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1