Gert Jan Prins toont enkele hobbyboeken uit het assortiment van de kantoorvakhandel.
Gert Jan Prins toont enkele hobbyboeken uit het assortiment van de kantoorvakhandel.

Voor een pennetje of gummetje naar A. J. Prins

Algemeen

DELFT – Een winkel met een lange historie in Delft, kantoorvakhandel A.J. Prins in de Choorstraat.

In 1901 begon de opa van huidige eigenaar Ruud een Magazijn van kantoor-, school- en schrijfbehoeften. Hij liet in Delft ook veel foto's maken, waarvan in een Duitse drukkerij ansichtkaarten gemaakt werden. "Toen was de winkel aan de andere kant van de Choorstraat", zegt de heer Prins. "In 1904 is de winkel naar de huidige locatie verhuisd. Sinds 2001 zijn we Hofleverancier."
Kantoorvakhandel Prins is met zijn tijd mee gegaan. U vindt er alle toebehoren voor kantoor, maar ook voor studie, school en hobby. "Ons sterkste punt is onze grote know-how", zegt zoon Gert Jan, binnen afzienbare tijd de 4e generatie opvolger. "Heeft een klant een probleem, dan denken we mee aan een oplossing. Daarbij helpt dat we heel snel kunnen leveren. Een prima service op het gebied van kantoorinrichting, maar ook de levering van kantoorartikelen in Delft en omgeving."
Je kunt hier terecht voor de betere bureaustoel voor kantoor of privé, voor bureau- en kantoorartikelen, cartridges, papierwaren, schrijf- en tekenmaterialen en kantoormachines. Veel wordt per stuk verkocht. Geen grootverpakkingen, Prins zweert bij kleinverpakking. "Bewoners van de binnenstad of studenten komen geregeld voor alleen een schrijfblokje of een enkele envelop", zegt Prins. "Of papier. Voor een klein bedrag kun je een pak papier kopen, maar wij letten altijd op of het maatschappelijk verantwoord is geproduceerd. Soms iets duurder, maar wel uit gecontroleerde bossen." Natuurlijk heeft Prins ook kwaliteitspennen in huis: Parker, Waterman, Cross en Lamy. "Of viltschrijvers van Stabilo en Edding, waarvoor veel gerecycled materiaal wordt gebruikt", zegt Prins. Op hobbygebied hèt adres voor Handlettering, Zentangle en Kleuren voor Volwassenen. Telefoon: 015-2123123. www.ajprins.nl.