Leon Korevaar van Bakker Suikerbuik toont vol trots zijn lokale speculaas
Leon Korevaar van Bakker Suikerbuik toont vol trots zijn lokale speculaas

Bakker Suikerbuik bakt weer Streeckulaas!

Algemeen

DELFT – Voor het tweede jaar staan mensen in de rij voor een lekker stuk Streeckulaas van Bakker Suikerbuik. Een fantastisch product, gemaakt met ingrediënten uit de regio.

"Onze Streeckulaas wordt gemaakt van roomboter afkomstig van boeren uit Midden-Delfland en bloem van Delftse Molen de Roos", vertelt bakker Leon Korevaar. "Daaraan voeg ik een flinke schep liefde van mijzelf toe. Ik hou van mijn vak en maak graag producten waar mensen blij van worden. Dit is een product waarmee dat goed lukt, want klanten nemen graag een pak mee. De Streeckulaas is lekker knapperig, romig en vol van smaak. Vooral de dunne speculaasjes en dikke speculaas zijn populair, maar wij hebben ook speculaaspoppen en gevulde speculaas voor de liefhebbers."

Bewuste keuze
"Mensen zijn steeds meer bezig met waar hun eten vandaan komt en maken nu bewuste keuzes. Wij zijn gaan nadenken over een manier om die groep te bedienen. Zo is onze Streeckulaas ontstaan. Niet alleen een lokaal product, maar ook een bewuste keuze. De boter wordt namelijk gemaakt door vijf melkboeren die samenwerken om hun 'restproduct' bruikbaar te maken. Vorig jaar een groot succes, dus reden genoeg om dit jaar opnieuw te gaan bakken!"

Decembermaand
"De decembermaand is voor ons de drukste periode van het jaar, maar ook meteen één van de gezelligste. De komende tijd bakken wij veel specifieke producten die alleen dan verkrijgbaar zijn, zoals onze Streeckulaas en de lekkerste oliebollen van Delft. Dat is heerlijk om te doen."

Benieuwd geworden naar de Streeckulaas? Bakker Suikerbuik is gevestigd op de Hippolytusbuurt 22-24.
Zie ook: www.bakkersuikerbuik.nl