De vier gangleden laten vrijdag 22 februari van zich horen tijdens het Delftse Bluesfestival.
De vier gangleden laten vrijdag 22 februari van zich horen tijdens het Delftse Bluesfestival.

The Highway R&B Gang op de Beestenmarkt

Algemeen

Blues die niet zomaar Blues is. Dat is Blues van The Gang. Op vrijdag 22 februari staat The Gang bij Moeke aan de Beestenmarkt. Het optreden begint om 22.30 uur.

De stijl van The Gang laat zich merendeels typeren als swing&jump Blues, met een 'vette' flirt naar de Bluesrock en de Chicago Blues. Een bron van inspiratie? Die werd voor The Gang vooral gevormd door werk van artiesten als Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, The Red Devils, Junior Wells en vele anderen.

Gevarieerde nummers
The Highway Gang bestaat uit de volgende muzikanten. Marco Neep (drums en zang), Henry Neep (basgitaar), Eric Bosma (gitaar en zang) en Andy Nijmeijer op de toetsen. De muziek onderscheidt zich doordat er geen ellenlange gitaarsolo's of andere solo's gespeeld worden of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden een grote afwisseling qua sound: door de wisselwerking van gitaar, bijzondere toetsen en vooral het speelplezier en het enthousiasme van de bandleden. Bijna in één 'rauwe' ruk wordt er een drie uur durend programma neergezet. Kortom, The Highway Gang is, zoals door velen is onderschreven, "duidelijk geen band van dertien in een dozijn." Een grote diversiteit is het belangrijkste kenmerk van The Gang, met meerdere zingende bandleden, gitaar, en de toetsen. Een diversiteit die je in het huidige Blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.
The Gang is om deze reden een graag geziene band, op alle plaatsen waar de Blues gewaardeerd wordt. De band speelt veel in het oosten van het land en in Duitsland en komt in februari speciaal voor het Delftse Bluesfestival naar de Randstad toe. Mag van een Gang Bang gesproken worden? Oordeel zelf op vrijdag 22 februari vanaf 22.30 uur.