<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: MartinGroenTeksten

Hemd van het Lijf: Ester Weststeijn

  vaste rubrieken

De Delftse Ester Weststeijn is op 14 februari beëdigd als burgemeester van Rozendaal. Een gemeente met 1575 inwoners onder de rook van Arnhem.

1. Waarom hier op de foto?
Voor mij is De Achtertuin een standaard plekje om er met de kinderen even uit te zijn. En ik vind de mozaïek van keramiek heel mooi. Een van de initiatiefnemers maakt een mini-mozaïek van een stukje van het Achterom voor ons. Dat hangen we met trots in ons nieuwe huis. Delft houdt een warme plek in ons hart.

2. Wat heb jij met met Delft?
Ik ben er geboren. Na wat omzwervingen ben ik in 2009 weer in Delft gaan wonen.

3. Wat zal je na de verhuizing het meest gaan missen denk je?
Koffie drinken bij Jans op de Brabantse Turfmarkt, niet alleen vanwege de heerlijke taartjes, maar ook omdat het een van de weinige cafés is met een leuke speelhoek voor kleine kinderen. En alles wat je 'even snel' doet als je midden in het centrum woont…

4. Wat heb je de afgelopen jaren gedaan?
Werken voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Getrouwd. Moeder geworden van twee goed gelukte kinderen, al zeg ik het zelf. Veel paard gereden ook.

5. Hoe kwam je op het idee te solliciteren op de functie van burgemeester?
Allereerst de inhoudelijke uitdaging. Na jaren lang met en voor gemeentebestuurders gewerkt te hebben, nu zelf aan het roer staan.
En daarnaast ook de verandering van woonomgeving. We willen graag ruimer en groener wonen. Paardrijden kan daar ook beter.

6. Wat voor type burgemeester denk je te zijn of wil je worden?
Gedreven – ik wil altijd het naadje van de kous weten en ik zet me 100% in. Maar vooral ook betrokken bij de inwoners en inhoudelijke vraagstukken.

7. Welke uitdagingen denk je in Rozendaal te vinden?
Ik wil Rozendaal graag helpen om de kwaliteit van bestuur in zo'n kleine gemeente te waarborgen. En samen met de wethouders en ambtenaren uitdagende vraagstukken oppakken.

8. Hoe kijkt je gezin aan tegen deze stap?
Ze hebben er veel zin in! Mijn zoon heeft het vooral over de trampoline die hij straks in de tuin krijgt. Mijn man hoopt vaak te kunnen mountainbiken in het bos. En ze zijn ook trots op de stap die ik maak.

9. Zien we je ooit nog terug als burgemeester van Delft?
Haha, wie weet! Ik ben nu al twee keer verhuisd van West naar Oost en weer terug, waarom geen derde keer?

10. Als je burgemeester van Delft zou zijn dan…zou ik een stap extra doen om Delft op de kaart te zetten als stad van kennis en innovatie. Delft heeft alles in zich om een wereldspeler te worden door de combinatie van TU, start-ups, multinationals bij elkaar in een historische en goed bereikbare stad. Wees trots op Delft, daar is alle reden toe!

Martin Groen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>