Maak je dromen waar bij CANIDREAM
Derrick Leeuwin en drie deelnemers tijdens het eindevenement van het vorige traject van CANIDREAM. (Foto: PR)
Derrick Leeuwin en drie deelnemers tijdens het eindevenement van het vorige traject van CANIDREAM. (Foto: PR) (Foto: Martijn Linthorst)

Maak je dromen waar bij CANIDREAM

Een stichting waar je je talenten ontdekt, ontwikkelt en uitvoert, dat is CANIDREAM. Jongeren uit de krachtwijken van Delft worden gemotiveerd en geholpen hun leven op de rit te krijgen en te houden. Tegelijkertijd werken ze aan hun persoonlijke doelen.

"Elke dag dat je kattenkwaad uithaalt, is een gemiste dag om je doelen te bereiken", aldus jongerenbegeleider Derrick Leeuwin. "Wij proberen de kinderen te laten zien dat ze alles kunnen bereiken, als ze zich er maar toe zetten." Leeuwin was zelf geen schoolvoorbeeld van een braaf jongetje toen hij opgroeide. Hij haalde kattenkwaad uit en vergooide zijn talenten. "Ik had guiding nodig, en die was er niet toen ik een jaar of twaalf was. CANIDREAM helpt de kinderen die hun talent zelf al ontdekt hebben verder op weg, maar helpt ook de kinderen die zelf nog geen idee hebben waar hun krachten liggen om die te ontdekken."

Traject
In een zes weken durend traject worden de kinderen begeleid door onder andere Derrick om hun eigen interesses en doelen te ontwikkelen. Er worden bekende en minder bekende inspiratoren uitgenodigd om de kinderen te vertellen over hun leven, hun werk, hoe ze hun top bereikt hebben en wat ze daarvoor hebben moeten doen en laten. Onder andere rapper Matarr en Rabby Racks van muziekgroep SFB kwamen al langs als inspiratoren. "Ze komen beiden Buitenhof, waar veel van de kinderen ook vandaan komen, dus dat is super cool", vertelt Derrick. "We kunnen ze laten zien: Kijk, deze succesvolle mensen komen hier uit de wijk, dat kan jij ook zijn over een tijdje!"
Gideon (13) is een van de kinderen die in september al een traject bij CANIDREAM heeft doorlopen, maar nog steeds betrokken is bij de stichting. De jongen is erg geïnteresseerd in graffiti en ontwerpen, en wil later misschien graffitispuiter of kunstenaar worden. Derrick en zijn collega's helpen hem bij het bereiken van zijn dromen. Zo heeft hij de flyers voor CANIDREAM mogen ontwerpen, workshops gevolgd bij Graffiti artist Nanne Boere en een eigen ontwerp mogen spuiten in het skatepark. Het ontwerp beeldt een schildpad uit, die uit zijn schild tevoorschijn komt. Een metafoor voor zichzelf, zegt Gideon: Ik was heel verlegen in het begin", vertelt hij. "Ik durfde niet goed te zeggen wat ik wilde, maar door CANIDREAM heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ben net als de schildpad uit mijn schild gekropen."
Het zelfvertrouwen van Gideon is een goed voorbeeld van de vele resultaten die CANIDREAM boekt, volgens Derrick. "Natuurlijk gaan we voor de concrete dingen, zoals een graffitiworkshop voor Gideon, een bezoek aan de brandweer, een muziekles of naar een bedrijf dat robots ontwikkelt, ik noem maar wat. Maar ze leren zoveel meer, ze leren ondernemen, voor zichzelf opkomen, organiseren, plannen, noem het maar. Ze ontwikkelen zich op een heleboel vlakken tijdens die zes weken. En willen ze daarna nog een keer mee doen, dan kan dat met een ander thema."

Aanmelden
Vanaf 27 februari start een nieuw traject, waar Derrick en directeur Ludmilla Skinner druk voor aan het werven zijn. Voor aankomend traject kunnen alleen jongens zich inschrijven, daarna zijn de meiden weer aan de beurt. Geïnteresseerden moeten zich zo snel mogelijk inschrijven, zegt Derrick. "Het is een gemiste kans als je niet meedoet. Waar anders krijg je de kans om je dromen waar te maken en daarnaast ook nog je idolen te ontmoeten?" Inschrijven via lskinner@canidream.nl. Deelname is gratis.

Meer berichten