Een water in Tanthof in de zomer: kroos, kroos en nog eens kroos.
Een water in Tanthof in de zomer: kroos, kroos en nog eens kroos.

Delft en Delfland nemen maatregelen voor betere waterkwaliteit Tanthof

Algemeen

In de wijk Tanthof in Delft is de waterkwaliteit niet goed. Er zijn klachten over kroosvorming, vuilophoping en stank. Dat komt doordat er teveel bladeren en uitwerpselen van honden in het water aanwezig zijn. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland op haar website weten. 

De bladeren en uitwerpselen vormen voedsel voor bijvoorbeeld kroos en algen. Door de dikke laag kroos die vaak op de sloten aanwezig is, gaat eigenlijk het licht uit in de sloot. Hierdoor kunnen allerlei planten en dieren hier niet meer leven. En juist die planten en dieren zijn nodig voor schoon en helder water. Bovendien stroomt het water slecht door, zodat het kroos zich ook niet over de rest van het water kan verspreiden.

Om de situatie te verbeteren gaan het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Delft hier nu gezamenlijk aan de slag. Heel concreet betekent dit dat Delfland de doorstroming gaat verbeteren door het plaatsen van een pomp aan de Bagdadstraat en aan de Lambarenestraat en het vergroten van een duiker onder de Kalfjeslaan.

Voor het plaatsen van de pomp aan de Lambarenestraat zijn bomen worden gekapt. Tussen eind maart en begin september vinden de overige werkzaamheden voor de aanleg van de pompen plaats. Aan de Kalfjeslaan zal er een duiker worden vergroot om ook hier de doorspoeling te verbeteren, eind dit jaar zal met de uitvoering van deze maatregel worden gestart.

Woensdag 8 maart is van 19.30 tot 21.00 uur daarom een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum de Hofstee aan de Sandinoweg 149.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland een toelichting geven over de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Ook zal er aandacht worden gegeven aan hoe u zelf een bijdrage kunt leveren aan een verbetering van de waterkwaliteit.