SEP-voetballer Mark Derwort verdedigt zijn zone.
SEP-voetballer Mark Derwort verdedigt zijn zone.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Mark Derwort
Leeftijd: 25
Club: SEP
Positie: Centraal achterin


-Je staat dit jaar voor het eerst centraal achterin. Hoe bevalt die nieuwe rol je?
"Dat gaat wel goed, al moet ik groeien. Ik ben wat meer leiding en sturing gaan geven binnen de lijnen en draag sinds kort de aanvoerdersband."
-Nemen de spelers dat allemaal van je aan?
"We hebben een heel nieuwe ploeg, met allemaal jonge spelers onder leiding van trainer Ton Rekelmans. Eigenlijk ben ik met m'n 25 jaar al één van de oudere spelers. Het is een groep die soms goed en dan weer minder speelt. Onze tegenstanders zijn kwalitatief allemaal wat beter, maar we kunnen naar dat niveau toe groeien."
-Hoe vind je de nieuwe trainer?
"Met een nieuwe trainer moet je altijd een soort relatie opbouwen, net zoals in het gewone leven. We zijn groeiende, het gaat goed, maar nu moeten we nog punten gaan pakken."
-Hoe gaat het dan in de competitie?
"We staan tweede of derde van onderen. De doelstelling was in elk geval handhaven. Nu is het zo, dat we in elk geval niet rechtstreeks kunnen degraderen. Er zijn namelijk een paar clubs voor de seizoensopening uit de competitie gehaald. We proberen in elk geval nacompetitie te ontlopen."
-Afgelopen zondag niet gespeeld, daarvoor verlies tegen Oliveo…
"In de eerste helft konden we de beter spelende tegenstander pareren. Met nul – nul gingen we de rust in, maar in de tweede helft liepen ze over ons heen. Snel achter elkaar kregen we er twee tegen en toen konden ze de wedstrijd gewoon uitspelen."
-En je eigen spel?
"We waren echt wat minder, maar in de tweede helft kon ik wat meer doorschuiven. Maar het moet en kan beter en dan wordt het vanzelf nog leuker dit seizoen."
-Ben jij een echte SEP'er?
"Ik speel al sinds de jeugd bij de club. Op mijn zestiende maakte ik m'n debuut in het eerste. Op mijn achttiende werd ik echt lid van de selectie. En nu is die nieuwe positie echt een uitdaging."
-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ja, ik vind het leuk om bijvoorbeeld het Elftal van de Week te bekijken. Jammer dat alle cijfers niet meer in de krant staan, maar alleen op internet bekeken kunnen worden. Vroeger stonden al die cijfers in de krant en kon je makkelijk alles opzoeken."