Afbeelding

Bij Concordia is het nu een stuk leuker voetballen dan vorig seizoen, vindt Robin van Rijn

sport

Editie: Week 9, Jaargang 21 |

Robin van Rijn is met zijn loopvermogen een belangrijke schakel bij Concordia. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het gaat goed met Concordia. De ploeg van trainer John de Letter is de trotse koploper in de Derde Klasse en lijkt op het kampioenschap af te stevenen, al liep de oudste club van Delft afgelopen weekend wel enige averij op.
“Het draait dit seizoen erg lekker”, vertelt Robin van Rijn. “Dat is wel even anders dan het vorige seizoen. Toen speelden we ons in de laatste minuut veilig tegen SEP. Nu zijn we halverwege de competitie en staan we bovenaan. Ik denk dat het komt doordat we weer een jaartje langer samenspelen. Bovendien geeft die bovenste positie vertrouwen en dat zie je op het veld terug. Vorig jaar vielen de dingen vaak steeds net in ons nadeel uit, maar dit seizoen hebben we dat beetje geluk juist weer wel.”

‘ALS HET GOED LOOPT, IS DIT SYSTEEM LEUK OM TE SPELEN’

Ongeveer een jaar geleden veranderde John de Letter het systeem op voorspraak van de spelersgroep van 3-5-2 naar 4-3-3. “Aan het begin van het seizoen wilde hij het weer proberen en het gaat ons dit seizoen beter af. Als het goed loopt, is het een leuk systeem om te spelen. Doordat je drie man achterin hebt, heb je op het middenveld altijd een mannetje over en kun je goed druk zetten. Daardoor spelen we verzorgd en aanvallend voetbal.”
Afgelopen zondag, thuis tegen ESTO, liep het alleen even allemaal niet als gehoopt en werd met 0-2 verloren. “Wij moeten het hebben van onze voetballende kwaliteiten en niet van het fysieke spel. Zij zaten er kort op en daardoor kwamen wij niet echt aan voetballen toe. In de eerste helft creëerden we niet veel en kwamen we ongelukkig, door een eigen doelpunt na een corner, achter. In de tweede helft begonnen we sterk en scoorden zij uit het niets. Daarna hebben we het niet meer kunnen ombuigen.”
En dus leed Concordia de tweede nederlaag van het seizoen. “Ik beschouw dit als een incident”, vertelt de 22-jarige student Civiele Techniek aan de TU Delft. “We voeren nog steeds de ranglijst aan, hebben twee verliespunten minder dan de nummer twee en zij hebben nog een wedstrijd om in te halen.”

‘NATUURLIJK WILLEN WE ALLEMAAL GRAAG WINNEN, MAAR DAT GAAT NIET TEN KOSTE VAN DE SFEER’

Op de ranglijst gaat het dus goed met Concordia, maar ook daarbuiten heeft Van Rijn niets te klagen. “Want door de prestaties is de sfeer ook wel wat beter dan in het afgelopen seizoen. Daarnaast hebben we gewoon een heel leuke groep en zijn we ook gewoon vrienden. Het is heel gezellig op de club en natuurlijk willen we allemaal graag winnen, maar dat gaat niet ten koste van de sfeer. We hebben een leuke mix van wat oudere en jonge spelers.”
Van Rijn zelf is rechtsbuiten. “Daarbij is mijn loopvermogen wel heel belangrijk, want eigenlijk bestrijk je in het systeem dat wij spelen de hele vleugel. Doordat je achterin één op één speelt, wordt er in verdedigend opzicht ook wat meer van je verwacht. Verder heb ik niet een heel bijzondere actie, maar kom ik regelmatig voorbij mijn tegenstanders en weet ik er vaak ook een goede voorzet uit te gooien.”
Het systeem vraagt dus best veel van Van Rijn, maar hij doet het met plezier. “Want het is altijd leuk om naar voren te voetballen. Doordat we al vroeg druk zetten, dwingen we de tegenstander vaak tot het hanteren van de lange bal. Achterin en op het middenveld hebben we heel wat kopkracht, zodat we dat soort ballen vaak weten te onderscheppen en zelf weer kunnen aanvallen.”
Van Rijn heeft goede hoop dat de speelstijl dit seizoen tot een kampioenschap zal leiden. “We zijn halverwege de competitie, hebben al tegen alle ploegen gespeeld en staan bovenaan. Als we in de tweede competitiehelft eenzelfde serie neerzetten, zit een kampioenschap er dus gewoon in.” Ook in de tweede periode kan Concordia goede zaken doen. “Ook daarin staan we bovenaan. Door de 0-10 overwinning bij Bodegraven hebben we een doelsaldo dat bij de lijstaanvoerder hoort en als we de periode pakken zijn we in elk geval verzekerd van de nacompetitie, maar het kampioenschap blijft het grote doel. Ik denk dat we, als deze groep bij elkaar blijft, ook echt wel iets in de Tweede Klasse te zoeken hebben.” (AdW)

Bijschrift:

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12