De Audi A5 en S5, nu in de nieuwste cabriolet-uitvoering.
De Audi A5 en S5, nu in de nieuwste cabriolet-uitvoering.

En weg was het dak van de nieuwe Audi A5 en S5...

advertenties

REGIO – De tweede generatie van de Audi A5 is in juni gepresenteerd. De auto debuteerde als A5 en S5 Coupé. Er was uitbreiding in de vorm van een A5 en S5 Sportback.

En de nieuwste uitbreiding betreft de A5 en S5 Cabriolet. Sterk lijkend op zijn voorganger. Een trucje dat Audi vaker toepast en ook bij de nieuwe A5 Coupé en A5 Sportback waren grote overeenkomsten te zien met de auto´s die voorgingen. In tegenstelling tot wat bij de vorige A5 Cabriolet het geval was, is het derde remlicht nu geplaatst in de sierstrip die het weggeklapte cabriodak afdekt. Voorheen was het remlicht op de achterklep te vinden.
De dakloze A5 weegt in de basis 40 kilogram lichter dan de auto die hij opvolgt. De elektrisch bedienbare stoffen kap laat zich tot een snelheid van 50 kilometer per uur openen en sluiten. Het openen kost 15 seconden, sluiten duurt drie tellen langer. Op technisch vlak is de A5 Cabriolet gelijk aan zijn voorganger. Op de bestellijst verschijnen een 252 pk sterke 2.0 TFSI, een 190 pk sterke 2.0 TDI en een 218 pk sterke 3.0 TDI.
Ook een 190 pk sterke TFSI en een liefst 286 pk sterke 3.0 TDI verschijnen op de internationale motorenlijst. Uiteraard is er een S5, een versie die 354 pk uit zijn 3.0-liter metende TFSI weet te persen. Deze dendert in 5,1 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Zijn topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur.

Autobedrijf Wittebrug
www.wittebrug.nl