Burgemeester Marja van Bijsterveldt (centraal) in gesprek met vertegenwoordigers uit de Delftse sportwereld. (foto: Roel van Dorsten)
Burgemeester Marja van Bijsterveldt (centraal) in gesprek met vertegenwoordigers uit de Delftse sportwereld. (foto: Roel van Dorsten)

Delftse sportwereld maakt kennis met de nieuwe burgemeester

sport

De Delftse sportwereld maakte afgelopen maandagavond kennis met de onlangs nieuw aangetreden burgemeester van Delft: Marja van Bijsterveldt.

Deze eerste avond was bestemd voor de buitensportverenigingen. Later volgt nog een tweede avond, dan voor de binnensporters. De nieuwe burgemeester maakt op haar initiatief een kennismakingstocht door Delft en ontmoet in zogenaamde 'meet & greet-bijeenkomsten' in korte tijd heel veel betrokken Delftse burgers. Er waren op deze kennismakingsbijeenkomst voor de sportsector, naast de leden van het Sportraadbestuur, circa 50 vertegenwoordigers van ruim 25 sportclubs aanwezig.
In de opening heette Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders de nieuwe burgemeester van harte welkom, schetste in het kort haar voorgeschiedenis en memoreerde ook kort enkele van haar voorgangers in Delft: Verkerk was ooit bokser, Van Oorschot was eerder in Tilburg voetbalbestuurder, Van Walsum is nog steeds een fietser. En ook de nieuwe burgemeester is een fietser, want ze was gewoon per fiets naar deze bijeenkomst gekomen. Wicher Schreuders benadrukte vervolgens voor de burgemeester en de andere aanwezigen het grote belang van sport - vanwege gezondheid, sociale cohesie, ontwikkeling van vaardigheden - de stand van zaken en vooral ook de kansen voor de toekomst nu er een investeringsplan komt, alsmede weer een Sportnota. De burgemeester hield vervolgens een korte toespraak waarin ze zei blij te zijn met haar nieuwe baan in deze mooie gemeente, met historie en toekomst. Ze was zeer tevreden over de eerdere meet & greets en zag nu erg uit naar deze avond. Vervolgens ging de burgemeester, vergezeld van twee sportambtenaren, de diverse groepen met sportbestuurders langs voor een kennismaking en korte gesprekken in kleinere kring. De gesprekken verliepen zeer geanimeerd, mede doordat sportbestuurders nu ook eens in een andere setting met elkaar aan tafel zaten. Men bleef onderling nog lang en gezellig napraten. De burgemeester en de ambtenaren zeiden een nuttige avond te hebben gehad en verlieten pas om 23.00 uur de kantine van DVC, waar deze avond plaatsvond.