Denise Rovers, hier bezig met ene rouwboeket, merkt dat mensen steeds vaker kleurrijk rouwwerk wensen.
Denise Rovers, hier bezig met ene rouwboeket, merkt dat mensen steeds vaker kleurrijk rouwwerk wensen.

Ieder mens is uniek, dus is ook elk bloemstuk voor een uitvaart uniek

Algemeen

Geen uitvaart zonder mooie bloemstukken, boeketten of kransen. GroenRijk 't Haantje helpt nabestaanden graag om dit onderdeel van een uitvaart zo mooi mogelijk te maken.

Denise Rovers en haar collega's van de bloemenafdeling van het tuincentrum, BloemRijk 't Haantje, hebben al vele jaren ervaring met het verzorgen van rouwwerk.
De variatie hierin is groot, weer Denise. "Er is heel veel mogelijk. Het maakt in feite ook niet uit wat mensen voor speciale wensen hebben, want we voeren het graag uit", vertelt ze. De één kiest voor een sober bloemstuk, de ander uitbundig. Weer een ander wil er attributen in verwerkt. Het kan allemaal. 't Haantje heeft een groot assortiment bloemen. Heeft 't een bepaald soort niet in huis, dan kan die altijd alsnog snel worden geleverd.

Voordat BloemRijk 't Haantje met het rouwwerk aan de slag gaat, vindt overleg met de nabestaanden plaats. Hiervoor is in het tuincentrum een bespreekkamer beschikbaar, waar wensen in alle rust besproken kunnen worden. "Soms komen nabestaanden met erg concrete voorbeelden. Dan weten ze al precies hoe ze het willen hebben", vervolgt Denise. "Anderen stappen er blanco in en willen graag voorbeelden zien. Die hebben we. Er ligt hier een mooi boek waar van alles in staat. Dat kunnen we laten zien en hier uitleg bij geven. Uiteraard adviseren we graag bij het maken van een goede keuze. "

Altijd uniek
Wat nabestaanden ook wensen; het eindresultaat is altijd uniek, weet Denise. Daar waar de kleur wit vroeger de standaard was, zien de bloemisten van 't Haantjes steeds vaker een verzoek voor meer kleur en een speelsere opmaak. "Wit is en blijft het meest gebruikt. Het oogt vredig. Maar je hoort dus regelmatig dat de overledene een vrolijk persoon en dat dus ook het rouwwerk best vrolijk en fleurig mag zijn."
Meer weten? Kom eens langs bij Groenrijk 't Haantje aan de Laan van 't Haantje 22 in Rijswijk of kijk www.groenrijkrijswijk.nl.