Afbeelding

Pop-up Voorleestuin bij GroenRijk 't Haantje

Algemeen

DELFT/RIJSWIJK - Om het belang van voorlezen te onderstrepen, opent tuincentrum GroenRijk op zaterdag 10 september een pop-up Voorleestuin in elke vestiging. Ook bij Groenrijk 't Haantje wordt er voorgelezen.

Voor 2,5 miljoen Nederlanders is het lezen en begrijpen van planteninstructies of reclamefolders niet vanzelfsprekend. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt in alle GroenRijk-vestigingen aandacht gevestigd op taal en voorlezen. Tussen de planten, kippen en konijnen wordt in elke vestiging een pop-up Voorleestuin geopend. Hier wordt, alleen op zaterdag 10 september, door bibliotheekmedewerkers voorgelezen uit het boek 'Het abc van Kikker' van Max Velthuijs.
Kom ook met uw (buurt)kinderen, familie en/of kleinkinderen op zaterdag 10 september om 10.00 uur of om 10.45 uur (dan wordt het verhaal nog een keer herhaald) naar GroenRijk 't Haantje en luister naar het prachtige verhaal.

Alfabetisering
Van 5 tot en met 11 september is het de Week van de Alfabetisering. Deze campagneweek vindt jaarlijks plaats rond Wereldalfabetiseringsdag (8 september). Dit jaar wordt dan wereldwijd de vijftigste Wereldalfabetiseringsdag gevierd. In de week vinden duizenden activiteiten plaats door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvandealfabetisering.nl.