De familie Van Roon zet zich graag in voor goede doelen als de Roparun.
De familie Van Roon zet zich graag in voor goede doelen als de Roparun.

Bakker Van Roon draagt Roparun en Stichting ALS een warm bakkershart toe

kijk op de wijk

DELFT – Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor Bakker Van Roon is dat gesneden koek. De Delftse bakkerszaak zet zich met overgave in voor diverse goede doelen.

Bij Bakker Van Roon weten ze nog wat brood- en banketbakken is. De bakkerij heeft een banketbakker, een broodbakker en een leerling-bakker in dienst die de heerlijkste lekkernijen uit hun ovens toveren. De bakkerij staat erom bekend, dat ze mensen die op het laatste moment nog taart of gebak nodig hebben uitstekend en precies naar hun wensen kunnen helpen. Broer en zus Jack en Petra van Roon, die het familiebedrijf van hun ouders samen hebben voortgezet, zijn zowel achter in de bakkerij als aan de voorzijde van het pand in de winkel te vinden. "Onze klanten vinden het leuk om de bakker zelf in zijn eigen winkel te zien", heeft Jack gemerkt. "Ik maak graag een praatje met mijn klanten. Je blijft van alles op de hoogte." Vroeger had Van Roon meerdere filialen, maar tegenwoordig concentreren broer en zus en hun team zich volledig op de bakkerij annex bakkerswinkel aan de Van Bossestraat 47a. Naast werken voor de boterham koestert de familie Van Roon enkele activiteiten buiten werktijd voor het goede doel. Jack is captain van het team Vrienden met Vrienden, waarmee hij jaarlijks deelneemt aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam tijdens het pinksterweekend. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor projecten om het leven van mensen met kanker te veraangenamen. "Dat begon ooit met het lenen van onze bedrijfsbus aan een vriendin. Zo rol je erin en voor je het weet, heb je je eigen team van 25 mensen", lacht hij. Dit jaar vindt de 25e editie van de Roparun plaats. Petra zet zich op haar beurt in voor de Stichting ALS en doet mee aan de Amsterdam City Swim in september. Dat doet ze samen met haar dochter Sanne van 12, die deelneemt aan de Kids Swim.
Om aandacht voor het goede doel te vragen, houdt Bakker Van Roon op zaterdag 16 april een oliebollenactie. De helft van de opbrengst van de oliebollen en appelbeignets gaat naar de palliatieve zorg. Wie wil doneren aan de Roparun en Stichting ALS, kan een bijdrage stoppen in de speciaal hiervoor bestemde collectebussen op de toonbank. Meer weten? Zie www.bakkervanroon.nl en www.vriendenmetvrienden.nl.

Moeder Petra van Roon en dochter Sanne van Roon doen ook dit jaar mee aan de ALS Cityswim.