Anka Mulder van de TU Delft, Laurens Kinkelaar van Ariston'80, wethouder Stephan Brandligt en Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation (v.l.n.r.)
Anka Mulder van de TU Delft, Laurens Kinkelaar van Ariston'80, wethouder Stephan Brandligt en Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation (v.l.n.r.)

Ariston '80 staat daags voor Coming Out Day stil bij homoacceptatie

Algemeen

Het is vandaag Coming Out Day. Bij Ariston '80 werd afgelopen zaterdag al stilgestaan bij homoacceptatie.

De thuiswedstrijd van het eerste herenelftal van de studentenvoetbalvereniging al in het teken van homoacceptatie. De wedstrijd tegen vv Maasdijk werd met 6-0 gewonnen, maar belangrijker was de boodschap die de club met deze wedstrijd wilde uitdragen. Het elftal speelde met regenboogveters en gaf hiermee op positieve wijze aandacht aan de lastige periode die homoseksuelen vaak ervaren voordat zij uit de kast komen.

De wedstrijd begon met de aftrap met regenboogbal door Stephan Brandligt, wethouder van regenbooggemeente Delft, en drs. Anka Mulder, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft.

Met deze aftrap wilden beide partijen laten zien dat diversiteit en acceptatie van homoseksualiteit thema's zijn die aandacht verdienen. "Met deze actie willen we benadrukken dat we als Ariston een veilige omgeving willen bieden waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn", vertelt Bob Dijkhuizen, voorzitter van Ariston'80. "We willen homoseksuelen die worstelen met deze problematiek een steuntje in de rug geven. Naast deze actie hebben we met diezelfde gedachte een vertrouwenspersoon homoacceptatie aangesteld, om deze mensen te helpen."

De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met de John Blankenstein Foundation. Door middel van verschillende activiteiten, waaronder workshops voor trainers en coaches, zorgt deze Foundation ervoor dat homoseksualiteit een plaats in de sport krijgt.