Marcel van Haasteren en Nettie en Jaap de Bruijn maken zich samen sterk voor Michelle.
Marcel van Haasteren en Nettie en Jaap de Bruijn maken zich samen sterk voor Michelle.

Delftenaren Samen Sterk voor ongeneeslijk zieke Michelle

kijk op de wijk

DELFT – De zestienjarige Michelle den Hartog is ongeneeslijk ziek, maar grijpt iedere kans aan om langer te kunnen leven. Een aantal Delftenaren zet zich in om haar behandeling en laatste wens financieel mogelijk te maken.

Toen Michelle den Hartog veertien jaar was, werd bij haar een agressieve vorm van botkanker vastgesteld. Een intensief behandelingstraject volgde. Even leek er hoop te zijn en werd Michelle zelfs 'schoon' verklaard, maar niet lang hierna keerde de ziekte in alle hevigheid terug en kreeg het meisje te horen dat ze in Nederland uitbehandeld was. Een klap voor Michelle en haar vader Michael den Hartog, een goede vriend van Marcel van Haasteren. Deze Delftenaar is enorm geraakt door hetgeen de dochter van zijn kameraad allemaal moet doorstaan.
Michelles laatste wens is om het noorderlicht met eigen ogen te mogen aanschouwen. Zodoende is Marcel gestart met een benefietdartstoernooi om financiën bijeen te brengen voor een reis naar het hoge noorden. Toen dit al in voorbereiding was, kreeg Michelle te horen dat zij in aanmerking komt voor een experimentele behandeling in een kankerbehandelingscentrum in Parijs. Als dit aanslaat, kan deze nieuwe methode haar leven waarschijnlijk enige tijd verlengen. Bereid om elke strohalm aan te grijpen wil Michelle hier vol voor gaan. "Zodoende gaat het geld van de benefietactie nu besteed worden aan deze experimentele behandeling, die door de zorgverzekeraar niet vergoed wordt", weet Marcel.
Samen met Michael dart hij regelmatig in café De Boog. Café-eigenaren Jaap en Nettie de Bruijn leven mee met de familie den Hartog en hebben aangegeven hun steentje te willen bijdragen. De kastelein en zijn vrouw doneren alle omzet van hun zaak die op vrijdag 7 oktober tussen 16.30 uur en 18.00 uur gedraaid wordt aan Michelle. "Vrijdag is altijd een drukke dag bij ons", vertelt Jaap. "We hopen dat het naar aanleiding van dit artikel en alle aandacht op social media die dag nóg drukker wordt, dan kan Michelle een mooi bedrag tegemoet zien." Twee dagen later, op zondag 9 oktober, vindt vanaf 13.00 uur het benefietdartstoernooi voor Michelle plaats in Sportcafé Mookies aan de Duke Ellingtonstraat 2. "Een van de te winnen prijzen wordt beschikbaar gesteld door profdarter Raymond van Barneveld", aldus Marcel. Vooraf inschrijven via darttoernooimichelle@gmail.com kost 5 euro, op de dag zelf zijn de inschrijfkosten 7 euro. Meer informatie: www.sssvmichelle.nl.