Afbeelding

Win gratis kaarten voor 'circusadel' Louis Knie

cultuur

DELFT - Circus Louis Knie wordt geleid door een wereldberoemde circusfamilie. De familie Knie kan met recht circusadel genoemd worden. Telgen van deze bekende circusdynastie verwierven wereldfaam met spectaculaire paardennummers. Louis Knie junior komt met zijn eigen circus nu voor de eerste keer voor een tournee naar Nederland. Van 28 september tot en met 2 oktober is Circus Louis Knie te zien op evenemententerrein Lijm & Cultuur in Delft.

De Knies stammen oorspronkelijk uit Zwitserland. In 1919 zag het Zwitserse circus Knie het levenslicht. Een onderneming die anno 2016 tot één van Europa's laatste topondernemingen gerekend kan worden als het om circus gaat. De jeugd van Louis Knie junior speelde zich af in de stallen van deze Zwitserse circusreus. Zijn vader Louis Senior was mededirecteur en stond in die jaren met onder meer paarden in de piste. Ook zijn moeder Germaine werkte destijds mee in de dierennummers van de familie. De jonge Louis werd al snel vertrouwd gemaakt met de piste. Zijn vader besloot in 1993 om uit het familiebedrijf te stappen en een eigen circus te beginnen in Oostenrijk. Hij nam het Oostenrijks Nationaal Circus Elfi-Althoff over en bouwde dit circus om tot een hypermoderne onderneming die in 1994 voor het eerst op reis ging. De naam Knie werd ook in Oostenrijk al snel een synoniem voor circus van wereldklasse.

Paarden
Uitsluitend topnummers kwamen in aanmerking voor een engagement. Louis junior was er verantwoordelijk voor de stallen en presenteerde – deels samen met zijn vader – paarden (specialiteit van de familie) aan het publiek. Het circus reisde in deze vorm tot 2001. Daarna begon Louis junior voor zichzelf en tot op de dag vandaag maakt zijn show met groot succes tournees door Oostenrijk & Duitsland. Voor de eerste keer wordt nu ook Nederland bezocht met een unieke en spectaculaire show die van 28 september tot en met 2 oktober in Delft te zien is. Aanvangstijden: woensdag 28 september en zaterdag 1 oktober 15.00 & 19.00 uur; donderdag 29 september geen voorstellingen; vrijdag 30 september 16.00 & 19.00 uur; en zondag 2 oktober 11.00 & 14.00 uur Kijk voor meer informatie en tickets op: www.louisknie.nl. Telefonisch reserveren kan via de reserveerlijn van de Nationale Theaterkassa: 0900 9203 (45 cpm). Vraag naar Circus Louis Knie en bestel vervolgens tickets voor de voorstelling van uw keuze.

Gratis kaarten
Delft op Zondag geeft 15 x 4 gratis kaarten weg.Mail alleen uw gegevens naar leo@delftopzondag.nl. De gelukkigen ontvangen tijdig per mail bericht.