Directeur Carina Hilders (vierde van links, met taart) en het team mammapoli. (foto: Frank van der Burg)
Directeur Carina Hilders (vierde van links, met taart) en het team mammapoli. (foto: Frank van der Burg)

Borstkankerzorg Reinier de Graaf beste in regio Haaglanden

Algemeen

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft maandag het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland ontvangen. Hiermee voldoet de mammapoli van het ziekenhuis ruimschoots aan alle criteria die de vereniging koppelt aan borstkankerzorg.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is hiermee qua borstkankerzorg het beste ziekenhuis in de regio Haaglanden. De mammapoli, die tevens de eerste en grootste in de regio is, ontvangt voor de zesde keer deze belangrijke waardering. Landelijk voldeden slechts zeventien andere ziekenhuizen ook aan alle criteria.

Directeur Carina Hilders van het Reinier de Graaf geeft aan dat de patiënt altijd centraal moet staan in een behandeltraject. "In het Reinier hebben wij de borstkankerzorg rondom de patiënt heen georganiseerd. Hiermee staat de patiënt ook echt centraal. Dat is met name belangrijk bij behandeltrajecten die een grote impact hebben. Ik ben er trots op dat we deze waardering krijgen van onze patiënten, maar ook dat de Borstkankervereniging dit waardeert met een zesde roze lintje."
 
Bijzonder detail is dat patiënten Reinier de Graaf aan zouden bevelen als het gaat om goede borstkankerzorg. Dit bleek uit de CQ-index, een methode om klantervaringen te meten.

Ook op het gebied van innovatie loopt het Delftse ziekenhuis voorop. "Door middel van Tomosynthese, een techniek waarmee we driedimensionale foto's maken, kunnen we de radiologische onderzoeken nog nauwkeuriger beoordelen. Hierdoor kunnen we nu ook kleinere tumoren opsporen die voorheen lastig te zien waren", legt radio Judith Reijnen uit.