Iedereen kan vanaf woensdag weer genieten van geitjes, andere dieren en meer bij de Stadsboerderij van Buyten Delft.
Iedereen kan vanaf woensdag weer genieten van geitjes, andere dieren en meer bij de Stadsboerderij van Buyten Delft.

Risico’s 'verwaarloosbaar', kinderboerderij Korftlaan woensdag weer open

Algemeen

De Gemeente Delft heeft, naar aanleiding van een asbestvondst bij de Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft in de Delftse Hout, uitgebreid bodemonderzoek laten uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat risico's voor de volksgezondheid verwaarloosbaar zijn.

Er zijn dan ook geen saneringsmaatregelen nodig. De Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft openen daarom vanaf woensdag 29 juni gewoon weer hun deuren voor publiek.

Resultaten bodemonderzoek
Het bodemonderzoek was nodig om exact vast te kunnen stellen om hoeveel asbest het gaat, waar de asbest ligt en wat voor soort asbest het betreft. Uit de rapportage van het externe onderzoeksbureau blijkt dat inderdaad op een beperkt aantal plaatsen asbest aangetroffen is. De concentratie daarvan blijft echter overal onder de landelijke norm waardoor risico's voor de volksgezondheid verwaarloosbaar klein zijn.

"Wij zijn opgelucht!", reageert Marietta van der Duijn Schouten van de Stichting BuytenDelft. "De veiligheid voor iedereen staat natuurlijk voorop. Uit de rapportages blijkt nu dat we zonder problemen verder kunnen met het ontwikkelen van deze schitterende locatie. En dat is goed nieuws voor onze bezoekers die hier volop genieten!"

Kijk voor openingstijden op www.buytendelft.nl.