Sponsoren van het project konden maandag zien hoe de babywebcams werken.
Sponsoren van het project konden maandag zien hoe de babywebcams werken.

Babywebcams in het Reinier de Graaf Gasthuis

Algemeen

Ouders en familie van couveusekindjes in het Reinier de Graaf Gasthuis hoeven nooit meer van hun baby gescheiden te zijn. Naast dat er altijd een ouder kan blijven slapen bij het kindje, is er nu ook een 24/7 verbinding mogelijk via de webcam.

Sponsoren van het project 'Babybeeld' konden gisteren zelf zien hoe ouders gebruik maken van deze service. Met een flexibele arm is een webcam bevestigd in de couveuse. Via een beveiligde internetverbinding kunnen ouders en familie zo elk moment van de dag hun baby zien op hun telefoon, tablet of computer. Alleen bij medische handelingen wordt de webcam even weggehaald. Bijna alle ouders maken gebruik van deze service.

De babywebcam biedt uitkomst voor veel ouders. "Maar ook veel oma's en opa's zijn heel blij met deze oplossing", vertelt André van der Velde, hoofd Neonatologie. "Op dit moment liggen er veertien baby's en alle ouders maken gebruik van babybeeld. Zij krijgen een e-mail met inloggegevens, een direct link naar de website en instructies. Er is een 24 uurs helpdesk voor vragen. Alle ouders zijn enorm enthousiast. "