Blijdschap bij leerlingen en andere betrokkenen van de montessorischool Jan Vermeer.
Blijdschap bij leerlingen en andere betrokkenen van de montessorischool Jan Vermeer.

Montessorischool Jan Vermeer wint 5000 euro

Algemeen

DELFT – Elke schoollocatie van Librijn ontving afgelopen voorjaar een appelboom als symbolische bijdrage aan het duurzaam leefbaar houden van onze aarde.

De appelboom was tevens een uitnodiging voor de scholen een plan aan te leveren, waarvan het doel is de leerlingen bewust te maken van het belang van een duurzame samenleving en dat concreet gedrag op het gebied van duurzaam handelen stimuleert.
De veertien ingediende plannen werden vorige week gepresenteerd aan de jury op een bijzondere en toepasselijk locatie; het Prêt-á-loger house op de campus van de TU aan de Van den Broekweg 2 in Delft. Hier werden de winnaars bekend gemaakt: De Elsenburgschool in Rijswijk en de montessorischool Jan Vermeer locatie Raam.
Zij ontvingen beiden een bedrag van 5000 euro om hun plannen te verwezenlijken.
De montessorischool Jan Vermeer gaat ze het geldbedrag gebruiken voor het verduurzamen van de school en het voorbeeld wat zij daarmee uitdragen aan de toekomstige wereldburgers. Met zonnepanelen, educatieve elementen in de school en door na te denken over gebruik van fossiele brandstoffen en over andere vormen van energie opwekken willen zij als school een voorbeeld zijn voor de kinderen, om samen een schone en duurzame toekomst in te gaan.