Afbeelding

Gezellig, gezond en voor het goede doel

Algemeen

DELFT – In het 'nieuwe' Reinier de Graaf ziekenhuis is zaterdag 18 juni de vierde editie van de Reinier Gebouwenloop. Dit keer gaat de hardloopwedstrijd voor het goede doel voor het eerst door het nieuwe gebouw.

Geriater Hester Boomkens is al vanaf de eerste editie bij dit bijzondere evenement betrokken. Het bleek meteen een schot in de roos. Inmiddels renden al drie keer vele tientallen deelnemers kriskras door en rond het ziekenhuis en daarmee werden al heel wat euro's voor het goede doel ingezameld.
"Het draagvlak wordt steeds breder", merkt Hester Boomkens. "Weken geleden werd ons al gevraagd of de Gebouwenloop weer zou worden georganiseerd. We begonnen vier jaar terug met honderd deelnemers, vorig jaar waren het er al meer dan tweehonderd." Ook dit jaar is de belangstelling groot. "Het is natuurlijk ook extra bijzonder dat we door het nieuwe ziekenhuis gaan", vindt Boomkens. De route gaat onder meer door de parkeergarage, door de hoofdingang, over de trappen, naar de vijfde verdieping en langs poliklinieken. "Het is altijd best een happening, waarbij ook mensen langs het parcours de lopers toejuichen en enthousiast meedoen. Het wordt een leuk en sociaal evenement. Gezellig, voor het goede doel èn het is natuurlijk gezond om te rennen." Deelnemers betalen 10 euro – meer mag altijd. Dit bedrag gaat volledig naar Stichting Vrienden van Reinier, die het gaat gebruiken om het verblijf voor ouderen in het ziekenhuis te veraangenamen. "We willen ze bijvoorbeeld activeren en te prikkelen met spelletjes, hometrainers en een tovertafel." Inschrijven kan via de website www.rdgg.nl.