Stadsbelangen wil geheim stuk over waterwinning Gist

Algemeen

DELFT – Politieke partij Stadsbelangen Delft wil van burgemeester en wethouders het geheime stuk hebben, dat het Hoogheemraadschap van Delfland eind vorig jaar opstelde over de onderhandelingen met de gemeente rond stopzetting van de waterwinning op het oude Gistfabriekterrein.

In dat stuk staan onder meer afspraken die het College van B en W zonder medeweten van de Delftse gemeenteraad heeft gemaakt met de leiding van Delfland, zo meldde de krant Delft op Zondag vorige weekend. Fractievoorzitter Aad Meuleman heeft schriftelijke vragen over dit artikel gesteld.
Hij wil ook weten waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van een eerder aangeboden afkoopsom van 8,8 miljoen euro aan B en W, als vergoeding van het waterschap voor terugtrekking uit de gezamenlijke waterwinning. De raad kreeg in januari alleen te horen dat Delfland 7,6 miljoen had geboden, waarover niet meer te onderhandelen viel.

Inzicht
Bovendien vraagt Stadsbelangen Delft om inzicht in de nadere 'werkafspraken' die B en W nog beloofden te maken na ondertekening van een contract met het Hoogheemraadschap van Delfland, waarin juridisch is vastgelegd dat dit schap alle betaalde rekeningen voor schade door waterwinning-afbouw mag doorsturen naar de gemeente.