Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Pim van der Valk

vaste rubrieken

- Wat ben je hier aan de Vrijenbansekade aan het doen?
"Ik ben mijn hond Saartje aan het uitlaten."

- Een mooi dier.
"Ja, en ondanks haar Hollandse naam komt ze hier oorspronkelijk niet vandaan. Ze is geboren in Kroatië en door een stichting naar Nederland gehaald. Het is een lieve hond, maar ze heeft wel een enorm jachtinstinct. Ze zit achter elke vogel aan die ze ziet. Je moet Saartje echt aan de lijn houden, anders maakt ze zich uit de voeten."

- Tijd om het eens over Saartjes baasje te hebben. Wat is je beroep?
"Ik was onderzoeker bij het Economisch Instituut voor het Midden- en kleinbedrijf (EIM) in Zoetermeer. Daar heb ik 35 jaar gewerkt, maar door reorganisatie ben ik op straat komen te staan. En als je de zestig gepasseerd bent, kom je niet meer zo eenvoudig aan het werk."

- Dat is knap beroerd. Hoe kom je de dagen door?
"Oh, dat lukt best aardig, ik heb thuis genoeg om handen. Ik wandel verder veel met Saartje en spreek zo veel andere hondenbezitters."

- Heb je onlangs nog iets bijzonders meegemaakt?
"Ik zing in het koor van de Maria van Jessekerk en we hebben laatst het Requiem van Perosi uitgevoerd tijdens de uitvaart van een oud-koorlid. Heel indrukwekkend."

- Welk nieuwsfeit blijft je bij?
"Ik vind het opvallend dat we terrorisme veel erger lijken te vinden, wanneer het te dichtbij komt. Zoiets is altijd en overal erg."