Kabbelgat warmt zich 23 januari alvast op voor het komende carnaval.
Kabbelgat warmt zich 23 januari alvast op voor het komende carnaval.

Carnaval begint goed met de opwarmavond

Algemeen

DELFT – In Sporthal Kerkpolder is zaterdag 23 januari de opwarmavond, een feest dat in het teken staan van het komende carnaval.

Een dolenthousiast publiek, verkleed in de meest bijzondere creaties en allemaal in een uitermate goede feeststemming, maakt deze avonden altijd bijzonder geslaagd. De organisatie is weer in handen van de gezamenlijke Delftse Carnavalsverenigingen. Voorzitter van de opwarm commissie Dolf Nowee is buitengewoon trots op alle vrijwilligers die heel veel uren werk besteden om dit festijn weer tot een succes te maken. Het programma omvat dit keer optredens van 'De Snollebollekes' en de 'Gebroeders Rossig' en Disco Rainbow met DJ Remy. In de kleine zaal treden alle Delftse boerenkapellen op, afgewisseld door disco Martin Green. De kaartverkoop is al enkele weken begonnen, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. "Haast is wel geboden", zegt Dolf Nowee. "Want elk jaar zijn we stijf uitverkocht en het aantal kaarten is nog maar beperkt." Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Funny's Feestartikelen, Van der Plank Tweewielers, Brehm feestartikelen, Koopjeshuis, Kapsalon Vera, de deelnemende carnavalsverenigingen en de website www.stichtingdcv.nl/tickets. De toegang is vanaf 16 jaar en geen alcohol onder de 18 jaar. Carnavalskleding, legitimatie en garderobe zijn verplicht. Deze avond geldt een rijverbod vanaf de Mozartlaan. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.30 uur en eindigt om 01.00 uur.
Win kaarten
Delft op Zondag geeft vijf keer twee kaarten weg. Wie kans wil maken moet de volgende vragen juist beantwoorden en dit mailen naar avondjeuit@delftopzondag.nl. Wie was de stadprins van het seizoen 1980/1981? Winnaars ontvangen uiterlijk woensdag per mail bericht.