Afbeelding

Dood van David Bowie inspireert René Jacobs

Algemeen

De dood van David Bowie heeft beeldend kunstenaar René Jacobs van Galerie de Kunstkop niet onberoerd gelaten. Het heeft hem geïnspireerd tot een nieuwe loot aan zijn inmiddels roemruchte stam van bewerkingen van het Meisje met Parel.

We zien op dit werk het meisje met Parel met een pruilende onderlip en droevige ogen naar ons staren. Haar gezicht is wit gemaakt en heeft een geschminkte bliksemschicht, net zoals het fameuze pop-icoon dat afgelopen zondag is overleden. Het ontwerp zal vanaf donderdag in een gelimiteerde editie van tien mini arts in zijn galerie te koop zijn.

Eerder maakte René Jacobs al bewerkingen van het Meisje met Parel met beugel, gasmasker, met parelwitte tanden of gemaakt van letters en blokjes. Sinds René Jacobs tien jaar geleden zijn galerie opende heeft hij meer dan honderd bewerkingen op het werk van Vermeer gemaakt en verkocht. Het Vermeer Centrum Delft heeft onlangs een aantal bewerkingen van hem laten zien tijdens de expositie 'Vermin of Meer'.

Galerie de Kunstkop is gevestigd aan de Nieuwe Langendijk 10 in Delft en is geopend van donderdag en vrijdag van 10.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00. Zie voor meer informatie de website www.galeriedekunstkop.nl.