Leerlingen van Stanislas Krakeelpolderweg magen veel gebruik van digitale leermiddelen.
Leerlingen van Stanislas Krakeelpolderweg magen veel gebruik van digitale leermiddelen.

Gepersonaliseerd leren op Stanislascollege Krakeelpolderweg

Algemeen

Stanislascollege Krakeelpolderweg, een school voor vmbo, is dit schooljaar gestart met het aanbieden van gepersonaliseerd leren aan alle leerlingen in leerjaar 1 en 2.

Alle leerlingen zijn anders. En als iedere leerling anders is, vindt het Stanislascollege dat ook iedere leerling op zijn eigen manier moet kunnen leren en daar – samen met een coach – ook voor verantwoordelijk is. Dat houdt in dat leerlingen onderwijs krijgen dat gericht is op hun talenten, capaciteiten en interesses. Zo worden leerlingen in hun kracht gezet, wat hen in staat stelt het beste uit zichzelf en hun opleiding te halen. Zo worden zij leerlingen - en later burgers - die weten dat ze zelfverantwoordelijk zijn voor hun leren.

Gepersonaliseerd leren gaat verder dan het afstemmen van het onderwijs op de leerling. Het gaat er niet alleen om dat een leerling vrij is om te kiezen wát er op welk moment wordt geleerd, maar ook hoe er geleerd wordt: op welk niveau, in welk leertempo en op welke manier. Om dit alles mogelijk te maken, maken ze op Stanislascollege Krakeelpolderweg veel gebruik van digitale leermiddelen. Zo hebben de leerlingen allemaal een tablet en hebben ze via internet altijd en overal toegang tot lesstof. Ook de rol van de docenten is veranderd. De docent is begeleider van het leerproces geworden. Leerlingen zitten niet meer klassikaal bij elkaar om lessen te volgen, maar krijgen instructiemomenten aangeboden of volgen workshops hij vakspecialisten. Ook spreken zij elke week hun coach over hun leerdoelen en hun voortgang.

Ben jij benieuwd naar het Stanislascollege Krakeelpolderweg en het gepersonaliseerd leren? Bezoek dan de open dag op 30 januari van 10.00 tot 13.00 uur of kijk eens op www.stanislascollege.nl/krakeelpolderweg.