De toekomstige woonlocatie Laan van Klapwijk.
De toekomstige woonlocatie Laan van Klapwijk.

Afstemming Laan van Klapwijk en Ackerswoude rond

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP – Het nieuwe woningbouwproject in Pijnacker-Nootdorp heet Laan van Klapwijk. Hiervoor wordt op maandag 11 januari de overeenkomst getekend tussen wethouder José van Egmond en Wim van der Kooij jr. van ontwikkelaar Van der Kooij Vastgoed.

Het project Laan van Klapwijk is een zelfstandige ontwikkeling van Van der Kooij Vastgoed. De locatie van Laan van Klapwjk is naast het nieuwbouwproject Ackerswoude. Deze overeenkomst regelt de afstemming tussen beide projecten. Laan van Klapwijk gaat bestaan uit 24 twee-onder-één-kap woningen en vier vrijstaande woningen. De voorverkoop is afgelopen zomer begonnen. Sinds die start staat 80 procent onder optie.

Architectuur
In september zijn er al werkzaamheden op het terrein verricht. Hierbij is de voorbelasting aangebracht. Naar verwachting zullen na de zomer de bouwwerkzaamheden worden gestart. De toekomstige woonlocatie bevindt zich op fietsafstand van het centrum van Pijnacker. De wijk grenst aan de groene en waterrijke wijk Klapwijk. Middenin het groen, met alle voordelen van de stad binnen handbereik. Dat is wonen aan de Laan van Klapwijk. Een rustige, doodlopende laan met woningen aan het water. De woningen aan de Laan van Klapwijk hebben een aansprekende, tijdloze en vriendelijke architectuur. Ze stralen duurzaamheid en kwaliteit uit. Een ambachtelijke bouw met veel bijzondere details en duurzame materialen. Individuele toevoegingen geven iedere woning een eigen uitstraling.